Ulica, hronika, devojčicu udario kamion na ulici, dete, devojčica, nesreća, poginulo dete
Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Devojčica I.T. (10) koja je večeras poginula u Ulici dr Ivana Ribara u Bloku 61, samo je poslednja žrtva u nizu u ovom novobeogradskom bulevaru.

Tragedija se dogodila kada je  teretno vozilo koje je prevozilo zemlju, vlasništvo privatne firme iz Surčina, pregazilo dete koje je van pešačkog prelaza prelazilo Ulicu dr Ivana Ribara kod broja 92. Dete je izašlo iz autobusa i nije otišlo do semafora, već je odmah pošlo ulicu.

Stanovnici ovog dela Novog Beograda su potreseni i ogorčeni, ali, nažalost nisu iznenađeni.

„Bilo je samo pitanje kada će se nešto ovako strašno dogoditi. Šetam kuče ovuda i vidim te kamione kako jure. Žao mi je zbog te devojčice, strašno mi je to što se dogodilo“, rekla je stanarka obližnjeg solitera.

Pročitajte još:

Ulica koja vodi od okretnice autobusa pored Save do kružnog toka na Bežaniji, na nekoliko mesta je „presečena“ semaforima, a postavljena su i tri „ležeća policajca“. Jedan od njih, najbliži Vojvođanskoj,  je postavljen upravo posle saobraćajne nesreće u kojoj je stradao pešak.

Iz Gradskog sekretarija za saobraćaj najavili su u avgustu prošle godine postavljanje ograde u Ulici dr Ivana Ribara zbog čestih saobraćajnih nesreća u kojim stradaju pešaci. Iako su naglasili da su pešački prelazi „idelano“ postavljeni, većina žitelja obližnjih novobeogradskh naselja ne bi se složila sa tim.

Situaciju dodatno otežava što poslednjih meseti ovom ulicom ide veliki broj teških kamiona koji prevoze zemlju. Uz ogroman broj automobila i autobusa gradskog prevoza, sada i teretna vozila otežavaju život pešacima. Ko god da je angažovao kamione da prevoze zemlju kroz Ulicu dr Ivena Ribara, nastavio je to da radi i posle nesreće u kojoj je poginula devojčica i nakon šo je uhapšen vozač kamiiona M.M. (32), pa je jedan kamion čija je prikolica bila puna zemlje prošao oko 19.10 kolovoznom trakom gde se nesreća dogodila nekoliko sati ranije.

hapšenje
Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

„Iako su postavljeni ležeći policajci, često se vozači kamiona zalete i kada nalete na prepreku to odjekne kao bomba. Kada je pun zemlje, njemu treba mnogo više vremena da zakoči, čak i kada sporije vozi. Iako prevoze rasuti teret, nijedan nije pokriven ceradom pa zemlja ispada i pada na kolovz što ga čini još klizavijim“, kaže Luka Vuletić, stanar iz jednog solitera iz Bloka 61.

U julu ove godine u ovoj ulici je povređen dečak star pet godina, kada ga je udario kombi. On je prevezen u bolicu sa povredama glave.

U decembru 2019. godine teško je povređen mladić (25) na koga je naleteo automobil u Ulici dr Ivana Ribara. U istoj ulici je u februaru 2017. teško povređena žena (64), takođe u Bloku 61.

U nesreći u januaru 2012. poginuo je muškarac kada je na njega, u Ulici dr Ivana Ribara naleteo autobus koji saobraća na liniji 95.

Ovo nije crna tačka, ova ulica je crna crta u saobaćaju, očigledno nisu pomogli ni ležeći policajci ni semafori, pa bi gradski oci u saradnji sa stručnjacima morali da porade na rešavanju ovog problema koji odnosi ljudske živote.

****

BONUS VIDEO: Saobraćajna nesreća kod Besnog Foka kraj Beograda u kojoj su stradali brat i sestra

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare