Ulica, hronika, devojčicu udario kamion na ulici, dete, devojčica, nesreća, poginulo dete
Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

U Ulici dr Ivana Ribara u novobeogradskom Bloku 61 danas popodne poginula je I. T. (10) na koju je, dok je prelaziila kolovoz van pešačkog prelaza, naleteo kamion privatne firme iz Surčina, koji je prevozio zemlju. Dete je preminulo na licu mesta.

Vozač M.M. (34) je uhapšen zbog sumnje da je počinio teško delo protiv bezbednosti saobraćaja i određeno mu je policijsko zadržavanje od 48 časova.

Prema prvim informacijama devojčica je izašla iz autobusa i desetak metara dalje pokušala da pređe ulicu, van pešačkog prelaza.

Pročitajte još:

Uviđaj još nije bio završen, a na mestu nesreće su se pojavili roditelji poginule devojčice i usledile su bolne scene, jer su roditelji poslednji put hteli da vide svoje dete, a majka je jaukala i plakala na sav glas.

Semafori u Ulici dr Ivana Ribara su prilično udaljeni jedan od drugog, a i od autobuskog stajališta do njih treba proći pedesetak, pa i više metara. Zbog toga mnogi pešaci prelaze ulicu van pešačkih prelaza i time ugrožavaju pre svega svoju bezbednost.

Inače, ovo nije prvi put da se u ovoj ulici događaju nesreće sa teškim posledicama, jer Ulicom dr Ivana Ribara prolazi veliki broj automobila, ali i autobusa gradskog prevoza i kamiona koji nose zemlju sa obližnjih gradilišta.

Iako su u ovoj ulici od okretnice autobusa i trambaja pored Save u Bloku 45 do kružnog toka u Bloku 61  postavljena 3 „ležeća policajca“ i nekoliko semafora, česte su saobraćajne nesreće, a ovo nije prvo dete koje je stradalo na ovom potezu.

*****

BONUS VIDEO: Saobraćajna nesreća kod kružnopg toka Slavija u Beogradu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar