Ni osam dana nakon što je KRIK objavio tekst u kom navodi da je policajac Nenad Vučković Vučko bio šef kriminalne grupe, predsednik Srbije Aleksandar Vučić nije se oglasio povodom tih tvrdnji. Iako je obećao da će pročitati tekst KRIK-a, Vučić nije odgovorio na pitanja da li je bio upoznat sa tim da je Vučković bio koordinator grupe huligana i kriminalaca.

Novinarka KRIK-a Milica Vojinović izjavila je u emisji „24 minuta sa Zoranom Kesićem“ na TV Nova, da građani treba da se zabrinu zbog toga koliko duboko dosežu veze kriminala i države, prenosi N1.

„Vučković je upravo bio onaj, kako da kažem, izaslanik države praktično u toj strukturi veza kriminala i država. Ja bih mogla čak i da iskoristim Vučkovićeve reči da kažem to negde deluje da je put bez svetlog kraja. Dakle, u jednom ekspresnom vozu srljamo u neke mračne dane u kojima je mafija toliko vezana sa državom“, rekla je novinarka KRIK-a.

Podsetila je da to, nažalost, nije prvi put da se to dešava, i da smo ranije npr. imali slučaj Darka Šarića.

„Mi se nikad nismo odvojili od te veze. Znamo mi i ranije slučajeve i Darka Šarića itd. Ovde je u pitanju bila grupa Veljka Belivuka, pre toga Saleta Mutavog, i evo mi opet nailazimo na to da je država povezana s kriminalom. Vučković kaže da je cela policija u njihovim rukama“, ukazala je Vojinović.

Podsetimo, KRIK je ovog meseca objavio da se na osnovu niza dokumenata, video i audio-zapisa do kojih su tokom višemesečnog istraživanja došli njihovi novinari, može zaključiti da je visokopozicionirani pripadnik policije Nenad Vučković Vučko bio šef huligansko-kriminalnoj grupi koju je najpre predvodio Aleksandar Stanković Sale Mutavi, a zatim Veljko Belivuk.

***

BONUS VIDEO: Vučić napada N1 zbog pitanja o žandarmu Vučkoviću

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar