Foto: Starsportphoto/Slobodan Milutinović Snajper

Predsednik novosadskog GO Narodne stranke Bora Novaković uputio je otvoreno pismo ministru policije Aleksandru Vulinu, u kom zahteva da se utvrdi ko "štiti" Slobodana Milutinovića Snajpera, navodnog vođu navijača FK Vojvodina.

„Obraćam vam se povodom poslednjih događaja, koji su na otvoren i nedvosmislen način ogolili činjenicu da Novi Sad nije više bezbedan grad. Naprotiv, postao je kriminalni eldorado, baza i utočište za organizovani kriminal. Naime, ovih dana čudan i neočekivan epilog su dobila dva slučaja kriminalnog i nasilničkog ponašanja. Prvi je slučaj reketiranja i maltretiranja prvotimca FK Vojvodina Mladena Devetka, a drugi premlaćivanje jednog mladića (N.Ć) u prostorijama FK Vojvodine, koji koriste „navijači“. Potpuno je jasno da nije reč o „navijačima“ nego o kriminalcima. Kao što je kristalno jasno da svi učesnici ovog nasilnog ponašanja čine deo organizovane kriminalne grupe koju predvodi Slobodan Milutinović Snajper“, kaže Novaković, tvrdeći da je Milutinović zapravo nalogodavac ovih dela.

Foto:Nenad Lazić/Nova.rs/Bora Novaković

„Sitni kriminalci iz te grupe su posle istrage pohapšeni, a Slobodan Milutinović Snajper je kao šef i nalagodavac ostao zaštićen i bezbedan. Neko očito štiti ovog kriminalaca. On nije na slobodi zbog nedostatka dokaza, nego zbog političke podrške koju ima u Novom Sadu. Ta podrška se i ne skriva. Nije nepoznato da je ovaj kriminalac lični prijatelj gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića. Svoj blizak odnos sa ovim kriminalcem gradonačelnik je učinio potpuno javnim kada je zvanično u gradskoj kući primio delegaciju FK Kabel, koju je predvodio Slobodan Milutinović Snajper“, piše Novaković, podsećajući da je Milutinović do nedavno bio član UO kluba.

Pročitajte još:

„Do pre mesec dana ovaj kriminalac je sedeo u upravnom odboru FK Vojvodine zajedno sa načelnikom BIA za Novi Sad Nikolom Vasiljevićem. Načelnik BIA očito nije video nikakvu moralnu, pravnu i profesionalnu smetnju da sarađuje sa jednim od najvećih kriminalaca u gradu. Način na koji se ponašaju gradonačelnik i načelnik BIA je očit primer sprege kriminala, korumpiranih vrhova obaveštajne zajednice i čelnika gradske vlasti. Nemoguće je u isto vreme štititi kriminalace i brinuti o bezbednosti građana Novog Sada.

Hapse se „sitne ribe“, a čuva vrh organizovanog kriminala. To je formula propasti i bezbednosnog haosa u koji klizi Novi Sad. Poslednji trenutak da se nešto preduzme, nepovratno je ostao iza nas. Sada je trenutak da se pokušaju prevenirati i sprečiti najteži oblici kriminalnog ponašanja i fizičke zaštite građana. Verujem da toliko može uz više odgovornosti i profesionalnosti i vaše ministarstvo“, navodi se u otvorenom pismu.

Pročitajte još.

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar