Reporteri Nova.rs trenutno se nalaze u Valjevu, u blizini poligona namenske industrije "Krušik", gde se danas dogodila eksplozija u kojoj je nastradao inženjer Miroslav J. (52), dok je drugi radnik Miroslav P. teško povređen. Do tragedije je došlo prilikom povezivanje mine, koja se aktivirala i izazvala eksploziju, a ekipa našeg portala nije mogla da priđe poligonu gde se dogodila ova stravična nesreća.

Poligonu namenske industrije na kome se dogodila stravična eksplozija nemoguće je trenutno prići, jer su nadležni organi doneli zabranu, s obzirom da se on nalazi u vlasništvu vojne fabrike „Krušik“ i trenutno je u toku istraga.

Pročitajte još...

Pretpostavlja se da se na poligonu trenutno nalaze nadležni organi i komisije, koji utvrđuju sve okolnosti ove nesreće. Reporteri našeg lista u neposrednoj blizini poligona nisu zatekli nikoga od ljudi, a kako je on izdvojen, u okolini nema kuća, ni zgrada.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Na terenu je prisutna i patrola policije koja obezbeđuje ovaj reon.

Podsetimo, tragedija se dogodila oko 11 časova, kada je tokom realizacije redovnih zadataka Holding kompanije “Krušik” Valjevo na bojevoj glavi za protivoklopnu raketu, na poligonu Begove Vode u selu Zlatarić kod Valjeva, došlo do eksplozije od koje je poginuo radnik “Krušika” M. J., a povređen je radnik M.P. koji je učestvovao u realizaciji opitovanja.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Povređeni radnik odmah je prevezen u Zdravstveni centar u Valjevu gde je hospitalizovan i ukazana mu je medicinska pomoć. Odmah po nastanku vanrednog događaja Holding kompanija “Krušik” obavestila je nadležne državne organe koji će izvršiti uviđaj.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram