Foto:Screenshot/Privatna arhiva

Nestanak Splićanina Mateja Periša (27) u Beogradu, ali i samu potragu za njim, prati veliki broj nelogičnosti. Mladiću se trag izgubio u noći između 30. i 31. decembra, a osim snimaka sa nadzornih kamera od kojih neki nisu ni verodostojni niti povezani sa nestankom mladića, ali i navoda da kamere u klubu "Gotik" nisu radile, dodatnu zabunu proteklih desetak dana izazvale su i patike koje je Matej nosio kobne večeri.

Naime, u prvoj informaciji i apelu za pomoć navedeno je da je Matej poslednji put viđen u crnim patikama sa belim đonom.

Matej Periš Foto: Facebook

Potom se u medijima pojavio snimak, za koji je otac nestalog mladića Nenad Periš potvrdio da je autentičan, a na kome se vidi mladić kako trči a potom zaustavlja taksi.

Matej Periš prilazi taksi vozilu / foto: reddit
Matej Periš prilazi taksi vozilu / foto: reddit

Ispostaviće se, prema rečima oca, da je u pitanju Matej, koji je na sebi imao bele patike.

I kada se očekivalo da je konačno utvrđena istina oko boje patika koje je Matej Periš te večeri nosio, pojavila se vest da su pronađene plave patike.

„Policija me u petak nazvala i tražila da im potvrdim je li Matej imao bele ili plave patike. Imao je bele koje su sa strane imale plavo slovo V. Ja sam im prosledio fotografiju patika kakve je imao i Matej, jer ja imam iste takve. On je nosio broj 44/45 zavisno od modela, a ja nosim broj veće. Pitali su me to zato što su tokom potrage našli plave patike“, rekao je Nenad Periš pre tri dana.

Nenad Periš, otac nestalog Mateja Periša iz Splita, mladić nestao u novogodišnjoj noći
Nenad Periš Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Zašto je policija tražila potvrdu da li je Matej imao bele ili plave patike, nekoliko dana pošto je čak i medijski utvrđeno da nosio bele, ostalo je nepoznato, ali i unelo dodatnu zabunu u misteriozni nestanak mladog Splićanina.

Shodno tome, postavlja se pitanje da li policija zaista ima dovoljno informacija o dešavanjima u klubu „Gotik“, ali i samom mladiću, s obzirom da nekoliko dana posle nestanka očigledno nije utvrđeno ni kako je mladić bio obučen u noći nestanka.

Podsećanja radi, Matej Periš u Beograd je došao sa prijateljima 30. decembra. Smestili su se u posle podnevnim satima, nakon čega su otišli u restoran „Ambar“ u Beton hali na večeru. Nakon toga, krenuli su dalje u izlazak.

Provodili su se u poznatom prestoničkom klubu „Gotik“, da bi u jednom trenutku Matej napustio klub iz nepoznatih razloga. Nakon toga je usnimljen je na nekoliko lokacija, od strane nadzornih kamera.

BONUS VIDEO: Rekonstrukcija kretanja nestalog Splićanina

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare