Potraga za nestalim mladićem Matejem Perišem kod Beton hale Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Već 10 dana traje potraga za Matejem Perišem, Splićaninom koji je posednji put viđen oko 2.30 31. decembra u noćnom klubu u Beton Hali u Beogradu. Matejeva devojka Sanja, ispričala je da se s njim poslednji put čula nekoliko sati pre nego što je nestao bez traga, kao i da ne veruje da je kobne noći konzumirao drogu i da, ako i jeste, da mu je neko "to sipao u piće".

„Nekoliko sati pre nego što je nestao poslao mi je video poruku, ali ja sam bila na poslu i telefon mi se ugasio. Kad sam oko ponoći stigla kući, odgovorila sam mu na tu poruku i legla sam da spavam. Probudila sam se u 7 ujutro i videla da mi nije poslao poruku za laku noć, što uvek radi. Tada sam ga upitala „je li sve OK“. Odgovora nema. Oko 14 sati sam mu opet poslala poruku i opet ništa. Znam da on ne spava toliko dugo, nema šanse… Kasnije sam se čula s njegovim prijateljima koji su mi rekli da je nestao, da mu je jakna tu, da ne znaju što se dogodilo. Bili su van sebe“, ispričala je Sanja za Jutranji.hr.

Ona dodaje da je dodatno pogađaju priče o tome da je Matej konzumirao drogu.

„Oni uopšte nisu deo te priče. A i da jesu, ko bi preneo drogu preko granice. A i oni tamo apsolutno nikoga ne znaju, gde bi to nabavili? On se meni javio u 14.30 sati kad su prešli granicu, pa u 18 sati kad su ušli u apartman, pa u 21.30 s večere. Na tom videu su se videle tri boce vina, ali njih je bilo sedam. Atmosfera je bila vesela, neki su pili belo, neki crno vino. Čekali su večeru, ništa posebno“, opisala je Matejeva devojka.

Matej Periš Foto: MUP Hrvatske

Sanja je dodala, da ako bi se ispostavilo da je Matej kobne noći bio drogiran, da je to moglo da se dogodi samo ako mu je neko „drogu sipao u piće“.

Potraga, reka Sava, policija, Savski kej, reka Sava, Matej Periš, nestao
Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

„Možda će glupo zvučati, ali ako i jeste bio drogiran, njemu je to neko sipao u piće“, zaključila je Sanja.

Nenad Periš, Matejin otac, izjavio je za hrvatske medije da će se iz Beograda vratiti sa sinom, i da ga svi koji imaju decu razumeju o čemu govori.

„Ja sam siguran da će MUP Srbije učiniti sve da do Mateja dođemo zajedno. Hvala svim ljudima koji ga traže i tokom praznika. Nažalost, nema novih informacija, a policija me pita pojedine stvari i tako otklanjaju dileme“, rekao je Nenad Periš.

Bonus video: Rekonstrukcija kretanja nestalog Splićanina

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram