Matej Periš viđen na ulicama Beograda
Matej Periš viđen na ulicama Beograda/Foto/Reddit

Potraga za Matejem Perišem (27), Splićaninom koji je u noći između 30. i 31. decembra nestao u Beogradu i dalje traje, premda se do sada nije došlo do konkretnih tragova koji bi mogli odgonetnuti šta se sa mladićem desilo kobne večeri. Video snimci sa sigurnosnih kamera okolnih lokala i zgrada samo su delimično odgovorili na pitanje šta je Matej radio nakon što je izašao iz kluba, ali su u velikoj meri stvorili dodatnu zabunu i pometnju, posebno imajući u vidu da ne znamo da li je Matej na poslednjem snimku zaista ušao u vodu.

Slučaj nestanka mladog Periša sa strepnjom iz dana u dan prati ceo region. Službenih informacija iz policije i tužilaštva gotovo da nema, a saopštenja koja obe institucije povremeno šalju medijima pratkično su prazna i u njima nema konkretnih informacija, već samo tvrdnji da se „intenzivan rad na slučaju nastavlja“.

Potraga, reka Sava, policija, Savski kej, reka Sava, Matej Periš, nestao
Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Ronioci su se u potragu uključili tek peti dan i prečešljan je tok reke Save oko Beton hale i dalje ka ušću u Dunav. Sve to obavljeno je nakon što su se u medijima pojavili snimci sa nadzornih kamera na kojima se navodno vidi Periš kako trči beogradskim ulicama.

Na tim snimcima može se videti mladić u majici kratkih rukava kako trči, zatim pokušava da zaustavi taksi u Karađorđevoj ulici, a onda nastavlja da trči sve do restorana Savanova. Potom mladić silazi stepenicama do „pontona“ ispred tog restorana i tu se snimka prekida. Trenutak u kom Matej ulazi u vodu nije zabeleže, niti je poznato šta se dalje dešavalo.

Neke nezvanične informacije koje su se pojavile govore da je na tom mestu pronađen opušak koji je poslat na analizu, međutim Matejev otac izjavio je ubrzo nakon toga da Matej nije pušač, što je dodatno produbilo sumnju da javnosti nisu pružene sve raspoložive inforamcije o ovom slučaju.

Takođe, na „vezanim“ snimcima koji su objavljeni, nalazi se i video zapis prilično lošeg kvaliteta na kom se vidi kako neko pliva rekom. Nije poznato kada je taj snimak nastao, budući da na njemu nema datuma i vremena kao što je to obično slučaj sa nadzornom kamerom, a Perišev otac demantovao je da je to njegov sin. Zbog čega je ovaj snimak objavljen kada i oni na kojima se navodno vidi Matej, ostalo je nepoznato.

Podsetimo, u potragu za Perišem se sada uključio i Interpol. U međuvremenu su se pojavile i informacije da su u kombiju i stanu u kom je Periš bio sa prijateljima nađeni su i tragovi droge. Njegovi prijatelji su poligrafski testiran i pušteni da se vrate u Hrvatsku.

Takođe, u međuvremenu su i stigle informacije od Periševih prijatelja da je u klubu, neposredno pre njegovog nestanka, došlo do sukoba između konobara koji je hteo da im naplati veći račun, mladića iz Zadra koji su bili u Gotiku i redara.

Bonus video: Rekonstrukcija kretanja nestalog Splićanina

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare