Foto:privatna arhiva

Građani Niša i danas su izašli na ulice u znak protesta zbog bahate vožnje vozača u Srbiji, a zbog koje neretko dolazi do saobraćajnih nesreća sa smrtnim ishodom. Povod za proteste bila je saobraćajna nesreća u kojoj su tragično nastradali Andrej Prekljušaj (12) i Dejan Ilić (48) u tom gradu, a koju je izazvao bahati vozač audija Nemanja Stamenković (19).

Nišlije su i prošle subote izašle na ulicu, zahtevajući od policije odgovornost za nesreću, ali i da se stane na put bahatim vozačama.

Pročitajte još...

Okupljanje je bilo ispred Osnovnog suda u Nišu, a građani su razvili i transparente, kojima žele da apeluju na problem bahate vožnje koji dovodi do tragedija.

„Promena zakona“, piše na jednom od njih, kojim građani žele da apeluju na male kazne koje sudovi izriču zbog saobraćajki u Srbiji.

Foto:privatna arhiva

Takođe, jedan od transparenta posvećen je Jovani Petković (25), koja je preminula od posledica povreda koje je zadobila u saobraćajnoj nesreći krajem novembra, kada je na nju naleteo Mladen Gigić (20) vozeći brzinom većom od 100 kilometara na sat.

Foto:privatna arhiva

Inače, Mladen je brat fudbalera Partizana Petra Gigića (23), koji trenutno igra na pozajmici za mađarski Ujpešt.

Građani ističu i da je ovaj protest apel nadležnim institucijama da stanu na put bahatim „maminim i tatinim sinovima“.

Podsetimo, protesti u Nišu počeli su prošle nedelje, nekoliko dana od stravičnog udesa u blizini marketa DIS i niškog Vodovoda, kada je Stamenković audijem pokosio 48-godišnjeg Ilića i 12-godišnjeg dečaka.

Pročitajte još...

Slučaj su pratile čudne okolnosti, pa je tako samo dan nakon nesreće ministar policije Aleksandar Vulin bio u poseti niškoj policijskoj upravi. Između ostalog, načelnik niške saobraćajne policije je smenjen zbog propusta u ovom slučaju.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar