Foto: Jelena Miloševic/Twitter

Ni nedelju dana posle stravične saobraćajne nesreće u Nišu, u kojoj su tragično nastradali Andrej Prekljušaj (12) i Dejan Ilić (48), strasti se ne smiruju, a Nišlije su nakon jučerašnjeg protesta najavili nove zbog bahate vožnje u tom gradu. Zbog nesreće je uhapšen vozač audija Nemanja Stamenković (19), koji se u danima pre udesa bahatio po niškim ulicama, a na jučerašnjem protestu, Nišlije su odgovornost za tragediju zatražile od policije.

Građani su se juče najpre okupili na mestu tragedije, a o čemu je portal Nova.rs pisao, da bi se potom uputili ka PU Niš. Nekoliko stotina Nišlija ispred stanice je zahtevala odgovore od policije.

U jednom trenutku ispred je izašao i načelnik stanice, koji je ušao u verbalni klinč sa okupljenima, ali, prema tvrdnjama prisutnih, odgovore nisu dobili. Ispred stanice je odjekivalo: „Ua, ua“, ali i  „Mafija.“

Inače, protestu je prisustvovala i Gabrijela Ilić, ćerka poginulog Dejana Ilića, ali i familija nastradalog dečaka. Ilićeva je istakla da je došla da bi pitala dokle će se određivati “mizerne” kazne za saobraćajne udese.

“Hoću da pitam dokle će bahati mamini i tatini sinovi da ubijaju naše roditelje, decu, bake i dede. Kako da objasnim bratu koji ima pet godina i čeka oca svakog dana na vratima, da on neće da se vrati kući. Dokle će ovo da se dešava?”, pitala je Ilić.

Sa druge strane, sem bahate vožnje, pojedine Nišlije ističu da je reč i o protestu protiv „bahatih sinova“ u Srbiji.

 

Sledeći protest najavljen je za narednu subotu.

Podsetimo, nesreća se dogodila 4. janura, u blizini marketa DIS i niškog Vodovoda, a narednog dana iz policije su saopštili da je uhapšen 19-godišnji Nemanja Stamenković iz Beograda, koji je “audijem pokosio 48-godišnjeg Ilića i 12-godišnjeg dečaka.

Pročitajte još...

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare