Foto:Miljana Isailović/Privatna arhiva/Facebook

Dvadesetogodišnji Moravčanin (identit poznat redakciji) bez imalo svoje krivice, umalo je postao saučesnik u nezapamćenom zločinu samo zato što je izašao u susret molbi prvog komšije Gorana Džonića. Mladić je dan uoči zločina, nakon što mu je telefonirao, povezao ubicu od ulaza u selo Tešica do kuće u Moravcu. Ni slutio nije da se Džonić vraća sa mesta gde je obavio pripremu za paljenje vozila porodice Đokić, koje je nameravao da sledeće noći usmrti. Na obali Južne Morave između Tešice i Donje Trnave, Džonić je ostavio skuter, kako bi se njime vratio kući nakon što spali vozilo žrtava. Međutim, nakon što je motocikl sakrio u šumi, bio mu je potreban prevoz do Moravca pa je zamolio najbližeg komšiju da ga odveze, što je mladić učinio ne sluteći da postaje nevoljni saizvršilac monstrouznog dela.

Džonić je osumnjičen da je u noći između 26. i 27. septembra ubio svog brata od tetke Gorana Đokića (57), njegovu suprugu Gordanu (56) i dvadesetpetogodišnju ćerku Lidiju. Komšija koji ga je vozio uoči ubistva nije slutio da ovaj događaj ima veze sa zločinom ni kada je Džonić uhapšen.

„Prve smo komšije, ništa mi nije bilo sumnjivo, imao je logično objašnjenje zbog čega mu je potreban prevoz. Kazao mi je da je skuter odvezao kod nekog čoveka, nije pominjao da ga je negde ostavio, kao što sam kasnije saznao. Rekao je: ‘Komšija jel možeš da me povezeš?’ Ništa mi u tom njegovom pozivu nije bilo sumnjivo. Rekao je da će me čekati ispred mosta na Moravi na ulazu u Tešicu. Tu sam ga pokupio svojim vozilom, i odvezao do kuće“ priča mladić (ime i prezime poznato redakciji).

Foto:Miljana Isailović

Dvadesetogodišnjak kaže da je na ovaj događaj potpuno zaboravio.

„Kad je došla policija, začudio sam se, nije mi padalo na pamet da ta vožnja ima veze sa zločinom. Sad mi je baš krivo što mi je to uradio, šta sad mogu, ali ja nemam nikakve veze sa tim. Verujem da bi bilo ko uradio isto da ga je on pozvao“ priča mladi Moravčanin.

Opisujući Džonićevo ponašanje tokom tog susreta, mladić kaže da je bio potpuno opušten.

„Niko ne bi mogao da nasluti da nešto sprema. Pitao je šta radim, šta ima novo, kao da smo se sreli na putu do prodavnice, recimo. Normalno se ponašao kao svaki dan, ništa nije ukazivalo na ono što će se desiti“ zaključuje Džonićev komšija.

Meštani Moravca u čudu su nakon saznanja da je Džonić na tako ružan način iskoristio prijateljstvo sa mladim čovekom.

Foto:Miljana Isailović

„Naravno da taj dečko nema nikakve veze sa ubistvom Đokića. On je miran, dobar, iz ugledne porodice. Nikad ne bih poverovala da je u stanju da uradi bilo šta loše. Hteo je samo da pomogne komšiji kao što bi svako od nas uradio“ kazala je Nadežda Milojević.

Policija je do mladića došla zahvaljujući nadzornim kamerama koje su u Tešici, selu koje se nalazi između Moravca gde su Đokići ubijeni, do mesta gde je pronađeno njihovo spaljeno vozilo, snimile Džonića kako odvozi skuter, vraća se sa vozilom u kojim upravlja njegov komšija, u noći ubistva odvozi vozilo Đokića a zatim se ponovo skuterom vraća ka Moravcu.

Foto:Miljana Isailović

BONUS VIDEO: Policija kod Džonića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar