Novi dokazi: Kamere snimile Džonića u Goranovom autu u noći ubistva

Hronika 26. okt. 202118:31 > 18:56
Podeli:
Porodica Đokić, Djokić, osumljičeni Goran Džonić
Foto: Facebook/goran.dzonic/Privatna arhiva

Zahvaljujući video zapisima u selu Tešica, rekonstruisano je kretanje Gorana Džonića 25., 26. i 27. septembra kada je pripremao i izvršio ubistvo svog brata od tetke Gorana, njegove supruge Gordane i dvadesetpetogodišnje ćerke Lidije.

Policija je izuzela snimke sa kamera u ovom aleksinačkom selu koje se nalazi između Moravca gde je Džonić izvršio zločin i mesta ka Donjoj Trnavi gde je pronađeno spaljeno vozilo. Na tim kamerama registrovano je da je Goran Džonić 25. septembra na žutom skuteru prošao kroz Tešicu, otišao do stare separacije koja se nalazi u gustoj šumi kraj Južne Morave gde je ostavio motorcikl.

Nakon toga je telefonirao poznaniku koji ga je odvezao do Moravca. Džonić je ponovo snimljen u noći između 26. i 27. septembra kada je odvezao Goranov „folksvagen pasat“ na mesto gde ga je zapalio. Zatim je uzeo skuter koji je tamo ostavio i vratio se u Moravac.

Foto:Nova.rs

Na ovaj način još jednom su oborene njegove tvrdnje da je imao saučesnike u stravičnom zločinu, te da on nije neposredno izvršilac već braća K.M. i K.M. Džonić je bio uporan u ovim svojim tvrdnjama bez obzira što je na pištolju i novcu koji je pronađen u dvorištu njegovog sina, pronađen samo njegov biološki trag. Otišao je čak toliko daleko da je u svirepo ubistvo umešao i bliskog prijatelja braće, D.P. iz Nozrine pa je na osnovu njegovih optužbi, za čovekom koji se nalazi u inostranstvu, raspisana poternica.

Ostaje nejasno zbog čega je policija, koja je već duže vreme raspolagala ovim dokazima, uključujući i svedoka koji je priznao da je Džonića vozio od mesta gde će spaliti vozilo do Moravca, odlučila da mu poveruje te da hapsi njegove navodne saučesnike.

Ni na jednom od predmeta koji su veštačeni na biološke tragove izvršilaca ubistva tročlane porodice Đokić, nije pronađen DNK braće K.M. i K.M. Bez obzira na sve te dokaze, braća se i dalje nalaze u pritvoru pod optužbom da su Džoniću bili saučesnici.

Da podsetimo, Goran Đokić, njegova supruga Gordana i dvadesetpetpgodišnja ćerka Lidija nestali su u noći između 26. i 27. septembra dok su iz Moravca, gde su posetili Goranovu majku, išli kući u Aleksinac. Njihova spaljena tela pronađena su 2. oktobra u njivama u Moravcu. Za njihovo ubistvo osumnjičen je Goran Džonić, brat od tetke ubijenog a motiv stravičnog ubistva je navodno koristoljublje, jer je ubica dugovao velike sume novca brojnim poveriocima, uključujući i žrtvu.

BONUS VIDEO: Rekonstrukcija poslednjih sati porodice Đokić pre ubistva

Komentari

Vaš komentar