Aleksandar Vučić Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Tema prisluškivanja predsednika Srbije već dve nedelje je aktuelna u medijima, a prema pisanju dnevnog lista Danas, s obzirom da istrage nema, pretpostavlja se da je Aleksandar Vučić, ipak, zaboravio da prijavi ceo slučaj nadležnim institucijama. Portal Nova.rs pokušao je da sazna da li je Više javno tužilaštvo u Beogradu eventualno pokrenulo istragu povodom prisluškivanja predsednika, odnosno "državnog udara", a kako ga pojedinci bliski šefu države nazivaju, međutim, nismo dobili odgovor na naše pitanje.

Istraga prisluškivanja predsednika Srbije se, po svemu sudeći, vodi samo po naslovnim stranama prerežimskih tabloida, ali i na televizijama, s obzirom da zasad nije poznato da li je povodom ovog slučaja u toku ikakva istraga.

Pročitajte još...

Sem pompeznih najava ministra unutrašnjih poslova Srbije Aleksandra Vulina da će služba kojom šefuje saznati ko je prisluškivao predsednika, zasad nema informacija o tome da li je tužilaštvo, makar po službenoj dužnosti, naložilo policiji da prikupi informacije o novoj aferi koja potresa državni vrh.

Portal Nova.rs kontaktirao je Više javno tužilaštvo u Beogradu kako bismo saznali da li je ono pokrenulo istragu, ali do objavljivanja ovog teksta nismo dobili odgovor.

I dok se, očigledno, „zvanična“ istraga još uvek ne vodi, predsednik svako malo šokira javnost izjavama o prisluškivanju. Tako je Vučić, uoči Božića, rekao da „nema sumnje da je i deo stranog faktora upleten“ u njegovo prisluškivanje, dodajući da ne krivi strance, „kada su, pre svega, zamešali naši“.

Sa druge strane, najbliži Vučićevi saradnici, među kojima je Vulin, ističu da je pozadina prisluškivanja politička, a uz to pominju i aferu „Jovanjica“:

“Posebno imajući u vidu svedočenje prvooptuženog Predraga Кoluvije, koji kaže da su mu neki ljudi iz policije tražili da pominje Andreja Vučića, za koga sada znamo da nije imao nikakve veze sa tim slučajem”, rekao je ranije Vulin.

Foto:Screenshot/Mup.rs/Imanje „Jovanjica“

Sa druge strane, ima i onih koji, ipak, smatraju da je ova afera zapravo skretanje pažnja sa onoga što se dešava u zemlji, a tu se upravo misli na slučaj „Jovanjice“. Slučajnost ili ne, ali sumnju kod javnosti zasigurno izaziva činjenica da se, u trenutku kada je ponovo potegnuto pitanje da li je brat predsednika Srbije Andrej Vučić imao ikakve veze sa proizvodnjom marihuane na imanju „Jovanjica“, pojavljuje afera prisluškivanja predsednika naše zemlje.

Pročitajte još...

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare