Dečje selo Dr. Milorad Pavlović, Andrijana Mandić, Stefan Tadić i Mejra Dikulić, i Jana Špoljar, nestala deca
Foto: Vladislav Mitić/Facebook/Bendzamin Spoljar

Trinaestogodišnje M.D i A. M, štićenice Dečijeg sela za kojima traga policija, samovoljno su napustile ovu ustanovu.

“U pitanju su najbolje drugarice, Jedna od njih se, ispostavilo se, zabavlja sa drugim štićenikom Stefanom Tadićem (19), koji je takođe napustio Dečije selo. Ono što je sigrno da deca nisu “nestala”, već su spakovale svoje stvari i otišle iste večeri. Njihov odlazak je odmah prijavljen policiji i svim drugim instancama”, kaže za Nova.rs Mirko Jankelić, direktor Dečijeg sela.

On je istakao da je ustanovu napustila i maloletna J. Š., ali da je njen slučaj odvojen od ovo troje. Prema rečima direktora, ništa nije ukazivalo da će devojčice napustiti smeštaj.

Pročitaj još:

“Mi ovde uvek znamo ko je u kakvim odnosima sa ostalima, ko je u svađi, gde ima problema … u ovom slučaju nije bilo ničeg sličnog, tako da ćemo tek po povratku dece eventualno saznati šta je razlog njihove odluke da napuste Dečije selo”, kaže Jankelić.

U samom Dečijem selu i u dvorištu škole koju pohađaju devojčice zatekli smo njihove vršnjake koji veruju da će se devojčice same vratiti.

“Video sam da su aktivne na Instagramu. Mislim da nisu očekivale da će se dići ovolika “frka”. Njih dve su stalno zajedno i garant je i sad tako”, kaže jedna devojčica, takođe štićenica Dečijeg sela. Kako kažu, oni su znali da se M. D. zabavlja sa Stefanom, ali da se u Dečijem selu nije blagonaklono gledalo na njihov odnos, te da je možda to razlog bekstva.

U Dečijem selu borave deca bez roditeljskog staranja iz cele Srbije. Štićenici su smešteni u pojedinačnim kućicama, podeljene na muške i ženske, koje najviše odgovaraju ambijentu porodičnog stanovanja.

Svaka kućica ima svoje vaspitače koji brinu o štićenicima, ali sam objekat nije ničim ograđen niti su deca fizički izolovana od ostalog okruženja, upravo kako ne bi imala utisak da su kažnjena ili drugačija od ostalih vršnjaka koji imaju porodice. Sem potvrde da se traga za svo četvoro štićenika, novosadska policiaj se nije zvanićno oglašavala o daljnjoj potrazi.

BONUS VIDEO: Pokušaj ubistva i bacanje bombe na kafić u Inđiji

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar