Ekipa portala Nova.rs obišla je danas mesto na 216-om kilometru autoputa u Bugarskoj gde je autobus sleteo s puta. Tom prilikom je teže povređeno nekoliko srpske dece.

„Neprijatni i teški momenti za sve putnike i ceo nas kraj koji je bio šokiran ovim sto je video sinoć. Evo vidite, ovde je probijena betonska konstrukcija, pa zaštitna mreža koju mi sada popravljamo i nameštamo. Nije nam jasno kako nije pao već se prevrnuo. Čuli smo da je dvoje dece prebačeno za Sofiju, nadam se da će biti dobro“, priča za Nova.rs radnik Vranel, koji radi na popravci i sanaciji puta.

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

On naglašava da su svi šokirani jer se na ovom mestu ne dešavaju ni manji incidenti. Kolovoz je dosta širok, a naš sagovornik napominje da je po njemu problem nastao zbog spuštanja sedišta kako bi jedan od putnika seo.

Na mestu gde se dogodila nesreća vidi se da je ograda uništena, da je betonska konstrukcija popucala, a svugde po zemlji nalaze se krvave maramice i vate nastale posle tragičnog skretanja vozača. Uočljivi su tragovi da su tu bili putnici, vide se i ostaci hrane, flašice vode, ali i uništena zemlja kroz koju je proklizao autobus.

PROČITAJTE JOŠ:

Tu su i tragovi plastike od udara autobusa, ali nema srče nastale pucanjem stakala, neke veće plastike, niti autobusa koji je odavno prebačen na drugo mesto, o cemu je Nova.rs već pisala.

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

U pitanju je 216-i kilometar autoputa, gde imate utisak da automobili prolaze poput strela. U blizini nema nijedne kuće, niti bilo kakvog objekta, pa na samom mestu nesreće nije bilo suseda koji bi mogli da nam opišu kako je došlo do gubitka kontrole nad autobusom.

O kakvom je putu reč govori podatak da je prva okretnica iz smera od Sofije ka moru udaljena čak 30 kilometara od ovog mesta, tako da automobili jure punom brzinom u oba pravca.

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Sama lokacija je prilično tranzitna, nema nigde ni pumpe niti bilo kakvog odmarališta.

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

BONUS VIDEO: Snimci i svedočenje iz bolnice u Bugarskoj

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar