Foto: Nova.bg, Privatna arhiva

Vozaču D. K., koji je upravljao autobusom koji se prevrnuo u Bugarskoj, određeno je zadržavanje do 24 sata i protiv njega će biti podneta odgovarajuća krivična prijava. Kako prenose bugarski mediji, vozaču preti kazna zatvora od jedne do šest godina zatvora.

„Za krivično delo iz člana 343. stav 3, u vezi sa članom 342. stav 1., pokrenut je prethodni postupak za koji je propisana kazna zatvora od jedne do šest godina. Predmet je pod posebni nadzor uzelo Apelaciono tužilaštvo-Plovdiv. Naredbom administrativnog rukovodioca Okružnog tužilaštva – Stara Zagora, imenovan je tužilački tim za vođenje pretkrivične istrage. Trenutno se nastavljaju radnje uviđaja – izvršen je inicijalni uviđaj mesta udesa i vozila, obezbeđeni su prevodioci i obavljaju se razgovori sa svedocima. Čeka se zakazivanje autotehničkih veštačenja i brojnih sudsko-medicinskih veštačenja“, navodi Bg voice, pozivajući se na tužilaštvo.

Bugarska nesreća Foto:Screenshot/BG Voice

Na mestu teške saobraćajne nezgode bili su glavni tužilac Ivan Gešev i Borislav Sarafov, zamenik glavnog tužioca i direktor Nacionalne istražne službe. Sarafov je objasnio da je glavna verzija na kojoj će se raditi ljudska greška.

Pročitajte još:

„Stručnjaci Nacionalne istražne službe izvršili su uviđaj i na mestu događaja i u autobusu. Nije pronađen nikakav tehnički kvar koji je izazvao pad, odnosno glavna verzija u ovom slučaju ostaje glavna – ljudska greška“, objasnio je Sarafov za bTV.

Podsetimo, nesreća se dogodila nešto posle 20 sati na auto-putu Trakija u Bugarskoj. Prema poslednjim informacijama, 14 osoba je povređeno, od toga 12 dece i dvoje odraslih. Deca su se u trenutku udesa vraćala sa festivala folklora.

Reč je o ansamblu JU-LIRA.

BONUS VIDEO: Povređena deca iz Bugarske se prevoze za Beograd!

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare