saobraćajna nesreća
Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Neprilagođena brzina stanju puta i uslovima saobraćaja, kako se sumnja, jedan je od uzroka teške saobraćajne nesreće u kojoj je u subotu na auto-putu kod Doljevca nastradala šestogodišnja devojčica iz Beograda a troje članova njene porodice povređeno.

Do strašne nesreće došlo je na delu auto-puta od Leskovca ka Nišu, nedaleko od Doljevca, kada je automobil marke „sitroen“ beogradskih oznaka sleteo sa kolovoza i udario u zaštitnu ogradu, piše Blic.

Najteže povrede zadobila je šestogodišnja devojčica koja je u Urgentni centar Kliničkog centra u Nišu dovezena u stanju teškog traumatskog šoka, u komi, sa jedva merljivim vitalnim parametrima. Na prijemu su konstatovane izuzetno teške povrede glave i grudnog koša, zbog čega je bila priključena na respirator.

„Uprkos naporima lekara i celokupnog medicinskog osoblja UKC Niš, devojčica (6), povređena u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u subotu oko 13 sati, podlegla je kasno sinoć povredama. Od momenta prijema dete je bilo na respiratoru u jedinici neurohiruške intezivne nege. Nažalost, uprkos svim naporima lekara, devojčica je podlegla povredama“, naveli su noćas u UKC Niš.

U udesu su povrede zadobili i njeni brat (11) i sestra (16) koji su zbrinuti na Dečijoj klinici u Nišu. Otac nije povređen dok se majka žalila na povredu ekstremiteta.

Niška policija obavila je uviđaj i utvrđuje sve okolnosti teške saobraćajne nesreće. Zvanično, uzrok udesa još uvek nije poznat. Pretpostavlja da su jaka kiša koja je juče padala padala i mokar kolovoz doprineli nastanku teške saobraćajne nesreće a da li se osim neprilagođene brzine, sumnja još na neki razlog, biće utvrđeno istragom.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare