Nenad Periš, otac nestalog Mateja Periša iz Splita, mladić nestao u novogodišnjoj noći
Nenad Periš Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Nenad Periš, otac nestalog Splićanina Mateja Periša rekao je za Slobodnu Dalmaciju da je na video snimcima koji su objavili srpski portali zaista njegov sin, i to na onima u gradu gde trči i traži taksi, kao i na onima kako pliva u vodi.

„Ja samo znam da se u klubu ništa opasno nije dogodilo po njega, ali još uvek ne možemo da rekonstruišemo šta se događalo posle i kakav je kontekst koji bi objasnio ovo snimljeno. Kada sam dolazio u Beograd imao sam loš osećaj da se neće sve ovo dobro završiti, ali kako vreme prolazi, moje nade su sve veće. Nisu ogromne, prošlo je četiri dana već, ali ne kopne. Pitaju me zašto policija nije angažovala ronioce? Sava je duboka četiri-pet metara i nije to more da se prostor može ograditi, a i nije bilo neke informacije s brodova da bi bilo potrebno angažovati ronilace. Pohvalite sve ljude na gostoprimstvu i srdačnosti ovde u Beogradu kao i policiju koja ozbiljno radi svoj posao“, rekao je Nenad Periš za Slobodnu Dalmaciju.

Podsećanja radi, na video snimcima objavljenim u srpskim medijima vidi se iz nekoliko različitih uglova nestali Splićanin Matej Periš. U prvim minutima snimka vidi se kako mladić trči po ulicama, kao i trenutak kada zaustavlja taksi vozilo. Posle kraćeg razgovora on nastavlja da trči, a vozilo produžava.

Matej Periš Foto: MUP Hrvatske

U poslednjim minutima snimka vidi se kako mladić u istoj garderobi i obući kao na prethodnom snimku, trči ka pristaništu i silazi niz stepenice ka vodi. Međutim, ne vidi se trenutak kada je ušao u vodu, a već sledećeg trenutka druga kamera pokazuje kako u vodi neko pliva.

Inače, ispred kluba „Gotik“ kod Beton hale patrole Rečne policije patroliraju duž obale reke Save u potrazi za nestalim Matejem Perišem (27) iz Splita kome se svaki trag izgubio u noći između 30. i 31. decembra.

BONUS VIDEO: Nastavljena potraga za nestalim mladićem iz Splita

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare