Foto: Nova.rs/Video

Povodom izjave kapetana Vladice Zdravkovića u kojoj je dao svoje viđenje i tumačenje događaja u vezi sa nestankom mladića M.P. iz Splita, obaveštavamo vas da Zdravković nije istupio u ime Ministarstva unutrašnjih poslova, već u ime sportskog udruženja Obalska straža Beograd, što je i naznačeno u pojedinim medijima, saopštio je MUP.

Kako se navodi u saopštenju, više organizacionih jedinica MUP-a Srbije intenzivno radi na slučaju pronalaska M.P. i već četvrti dan vrši detaljnu potragu i ispituje sve okolnosti nestanka mladića iz Splita.

Ministarstvo unutrašnjih poslova zvanično će se obratiti javnosti sa novim saznanjima.

„Zbog osetljivosti i kompleksnosti celokupnog slučaja, molimo sve medije za duboko razumevanje“, zaključuju u saopštenju.

Ranije danas medijima se obratio Vladica Zdravković, kapetan obalske straže Beograd i sportskog udruženja Obalska straža Beograd.

Vladica Zdravković, kapetan rečne plovidbeFoto: Goran Srdanov/Nova.rs

„Trenutna temperatura vode između 4 i 5 stepeni, a brzina reke 10 kilometara na čas, pa kada se činjenice uzmu u obzir, a ukoliko je Matej pao u vodu, telo nije potonulo već pluta glavom okrenutom na dole u kosom položaju“, rekao je kapetan Zdravković .

On je dodao da je, kad se sve uzme u obzir, a ako se desilo da je Matej upao u reku, što je pretpostavka, očekivano da je već u Dunavu i da će telo isplivati za 4 ili 5 dana.

Podsetimo, ispred kluba „Gotik“ kod Beton hale patrole Rečne policije patroliraju duž obale reke Save u potrazi za nestalim Matejem Perišem (27) iz Splita kome se svaki trag izgubio u noći između 30. i 31. decembra.

BONUS VIDEO: Nastavljena potraga za nestalim mladićem iz Splita

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare