hapšenje
Ilustracija Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Saslušanjem svedoka u ponedeljak je u Osnovnom sudu u Novom Sadu nastavljeno suđenje Novosađaninu N. P. (49), optuženom za nedozvoljene polne radnje i produženo krivično delo polno uznemiravanje osmogodišnje devojčice, inače vršnjakinje i drugarice jednog od svojih sinova.  

S obzirom na to da je reč o maloletnoj devojčici, odnosno detetu, suđenje je od početka zatvoreno za javnost i tako će biti do kraja postupka. Šta su ispričali svedoci zbog zaštite maloletne žrtve ostaje nepoznato za javnost.

Naredno ročište je zakazano za 26. mart, kada bi, prema nezvaničnim saznanjima, trebalo da budu saslušani preostali svedoci i sudski veštaci.

Četrdesetdevetogodišnjeg N. P. policiji su pre više od pet meseci prijavili roditelji devojčice, koja je, kada je skupila hrabrost, rekla da je „čika“, sa čijim sinom vršnjakom odrasta zajedno od malih nogu, neprimereno dodirivao po telu, i da se to prethodnih meseci dogodilo u tri navrata.

Dva puta se, po devojčicinim tvrdnjama, to desilo kada je odlazila kod njih da spava, a poslednji put u noći između 5. i 6. septembra na jednom salašu na Čeneju gde su sa tom porodicom proslavljali punoletstvo njihovog najstarijeg sina.

Po onome što je devojčica ispričala najpre roditeljima, a zatim detaljno i inspektorima, a onda u razgovoru nasamo sa nadležnima iz Centra za socijalni rad sve to ponovila, „čika“ je ulazio u sobu u kojoj je spavao i njegov sin, i skidao joj pidžamu i dodirivao po intimnim delovima tela zbog čega se neprijatno osećala.

Roditelji nisu ni slutili

Devojčica je prolazila kroz agoniju od aprila prošle godine do prvih dana septembra. Njena majka je u ranijoj izjavi za „Novosti“ kazala da niko, pa ni oni, njeni najbliži, nisu ništa znali, niti su mogli da naslute da komšija i prijatelj, sa čijom su porodici živeli kao jedno, i imala puno poverenja u njih, mogao tako nešto da učini njenom detetu.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar