Čedo Zdjelar Foto:Privatna arhiva

Čedo Zdjelar, povratnik iz Amerike, koji sada sa suprugom živi u Jagodini, kaže da je poslednje tri nedelje žrtva ucene. Zdjelara, kako je ispričao, ucenjuju da plati novcem jer je navodno udario biciklistu.

Međutim, kamera u automobilu je snimila da Zdjelar stao pored puta, izašao i onda se onesvestio.

Čedo Zdjelar je automobilom krenuo preko jednog od nadvožnjaka i zakačio bankinu. Zaustavio se, izašao iz vozila, konstatovao je da mu se probušila guma i odjednom je pao u nesvest.

Kako će kasnije utvrditi medicinska služba Hitne pomoći, zbog sniženog pritiska i pada šećera. Dok je ležao u jarku, naišao je biciklista koji mu je ukazao pomoć, pozvao policiju i lekare.

Pročitajte još:

“Zahvalan sam tom čoveku na pruženoj pomoći u tom momentu, ali naše muke počinju kasnije i to je samo uvod u maltretiranje koje smo preživeli. Par dana posle tog događaja došao je komšija da mi pokaže fotografije i šta je sve taj biciklista izneo. Rekao je da sam mu naneo telesne povrede, nakon što sam ga udario kolima, kako sam ga psovao, vređao i tad počinju muke. Pretio je krivičnom prijavom protiv mene, tužbom i tražio novac. U znak zahvalnosti što mi je pomogao, nagradili smo ga novčano, ali to je očigledno bilo nedovoljno”, priča Zdjelar.

Ovaj Jagdinac kaže da je početkom avgusta dobio poruke od ovog muškarca, u kojima mu je slao određene zakone koje je navodno prekršio. Zdjelar kaže da mu je slao i fotografije svoje ćerke kako bi ih uverio da je on porodičan čovek i da ne iznuđuje novac, nego da samo traži mu plati što ga kolima povredio.

Kako je Zdjelar ispričao za “Infocentralu”, njegov auto ima kameru koja je snimila ceo događaj. Onda je prema njegovim rečima, cela priča dobila novu dimenziju.

“Pozvao me muškarac koji se predstavio kao policajac i počeo da vrši pritisak na mene. Dva sata nas je maltretirao telefonom. Mi smo tada bili u Vrnjačkoj Banji. Takav strašan pritisak sam doživeo da nisam mogao da vratim kola i da nas dovezem u Jagodinu, nego sam posle neprospavane noći zvao šlep službu da doveze kola. Pritisak na nas se nastavio, pitali smo koliko para treba da bi nas ostavio na miru i prestao da nas maltretira. Odlučili smo se da podnesemo krivičnu prijavu za iznudu i lažno prijavljivanje”, priča Zdjelar.

Zdjelari se nadaju se da će ih institucije zaštiti od, kako kažu organizovane grupe, koja ih maltretira već dvadesetak dana i da će osoba koja se prema njegovom mišljenju predstavljala kao policijski službenik, biti procesuirana.

BONUS VIDEO: Saobraćajna nesreća na Ceraku

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare