Olivera Krsmanić

Olivera Krsmanić (35), koja je proteklog vikenda izašla iz zatvora nakon što je odslužila skoro punih 15 godina zbog brutalnog ubistva taksiste Nezira Šišića, planira da napusti Srbiju i život nastavi u inostranstvu gde joj živi majka, preneli su beogradski mediji.

Krsmanićeva je podsetimo, najpre bila osuđena na maksimalnih 40 godina zatvora, ali joj je kaznu prepolovio Apelacioni sud. Puna kazna isticala joj je polovinom aprila, ali je Krsmanićeva podnela zahtev za uslovni otpust koji je sud odobrio, pa je izašla mesec i po dana ranije.

Kako su mediji preneli, zahtev joj je usvojen jer je tokom 15 godina kazne pokazala znake uspešne resocijalizacije, kao i dobro vladanje.

„Njeno vladanje je bilo primereno i dobro. Učestvovala je u mnogim takmičenjima za osuđenike, završila je brojne kurseve. Zatvor je na nju dobro uticao, promenio je u korenu. Pričala je svojim cimerkama da ide u inostranstvo kod majke, kao i da će svoj život skroz da promeni.“ preneli su mediji izjave izvora iz zatvora.

Tokom boravka u zatvoru posećivali su je ćlanovi porodice koji su joj sve vreme pružali podršku.

Mediji takođe izveštavaju da Krsmanićeva odavno ne izgleda kao devojka sa policijske fotografije dobro poznate široj javnosti, kao i da je sada na ulici niko ne bi prepoznao.

Podsetimo, Olivera Krsmanović je sa samo 20 godina ubila taksistu Nezira Šišića, koji je bio bivši inspektor. Tog kobnog dana ona je ušla u njegovo vozilo, a kada su stigli na Cerak, račun je bio 597 dinara. Tada je odlučila da mu ne plati, već da ga ubije. Pucala mu je u glavu, a onda njegovo telo prevezla do sela Grabovica kod Gornjeg Milanovca gde ga je zapalila.

Potom se sastala sa prijateljem Slobodanom Jordanovim, koji je na pumpi u selu Mojsinje kod Čačka ubio radnika Zorana Radovića. Oboje su uhapšeni u Beogradu, nedugo posle zločina, a Jordanov je prilikom hapšenja ranio policajca Nenada Jelića.