Foto: Printscreen/Facebook/Miroslav Parovic

"Policijski službenici PU Novi Sad rade na rasvetljavanju slučaja prebijanja dvadesetosmogodišnjeg mladića u Jevrejskoj ulici od trenutka kada je ovaj događaj prijavljen policiji", izjavio je večeras načelnik Policijske uprave Novi Sad Milorad Šušnjić.

Šušnjić je rekao i da je istog momenta o svemu obavešteno nadležno tužilaštvo,  kao i da su do sada obavljeni razgovori i sa oštećenim, ali i sa više ljudi koji su te večeri bili prisutni na mestu događaja.

„O svemu su sačinjene službene beleške i upoznat je tužilac, te stoga pokušaji pojedinih političara i medija da obmanu javnost tvrdnjama kako je policija nešto htela da sakrije, ne samo da su netačni, već su i zlonamerni i tendenciozni. Očigledno da je njihov cilj narušavanje ugleda policije i pripadnika PU Novi Sad koji rade na rasvetljavanju pomenutog slučaja“, izjavio je načelnik PU Novi Sad.

Inače, MUP Srbije danas kasno popodne saopštio je  da intenzivno traga za Ivanom Kontićem (1990) osumnjičenim da je, u Jevrejskoj ulici u Novom Sadu, pretukao dvadesetosmogodišnjeg mladića i tom prilikom mu naneo teške telesne povrede.

Ivan Kontić Foto: MUP

“Pozivamo građane, ukoliko imaju bilo kakvu informaciju o osobi sa fotografije, da se jave Policijskoj upravi Novi Sad na broj telefona 064-892-3876 ili na broj u Ministarstvu 011-362-7223”, saopštio je MUP Srbije.

MUP je istakao i da Ministarstvo unutrašnjih poslova u intenzivnom kontaktu sa organima nadležnim za davanje naloga za raspisivanje međunarodne Interpolove poternice.

Posetimo, na društvenim mrežama juče se pojavio stravični video-snimak, napravljen u Novom Sadu, na kome se vidi kako mladić brutalno tuče drugog muškarca, a potom mu, dok leži u besvesnom stanju na zemlji, lomi ruke.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare