Brezovica; skijanje
Foto: ARMEND NIMANI / AFP / Profimedia/Ilustracija

Na vrhu Sokolov kamen na planini Jastrebac, danas je prilikom planinarenja, nastradao muškarac. Kako smo saznali, on je preminuo na vrhu planine nakon nakon što mu je pozlilo. Spasilačke ekipe su na terenu, kako bi izvukli telo.

Kako saznajemo, u pitanju je muškarac star 45 godina koji je sa grupom krenuo na rekreativno planinaranje, uobičajenom pešačkom rutom ka najvišem vrhu Jastrepca, na 1.025 metara nadmorske visine.

Prema nezvaničnim informacijama, njemu je na planinarskoj, mapiranoj stazi, najpre pozlilo, pretpostavlja se usled infarkta, da bi se potom se srušio na zemlju i nažalost preminuo.

Gorska služba spasavanja je o ovoj nesreći, kako saznajemo, telefonom obaveštena oko podneva i odmah je svoju ekipu spasilaca uputila prema planinskom vrhu. Ubrzo su na lokaciju pristigli pripadnici policije i lekari hitne pomoći, kao i pripadnici vatrogasno-spasilačke jedinice.

Iako se gotovo sa sigurnošću može konstatovati da je u pitanju prirodna smrt nesrećnog planinara, više detalja biće poznato nakon policijske istrage i obdukcije.

Ekipe Gorske službe spasavanja, kruševačke policije i lekarske hitne pomoći uputile su se na lokaciju gde se nesreća dogodila, a po njihovom povratku biće poznato i više detalja.

Pročitajte jpš...

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare