Foto: Printscreen/YouTube/Krik,MUP Srbije, Vesna Lalić/Nova.rs,Printscreen N1, Video/Nova.rs

Ministarstvo unutrašnjih poslova, Služba za borbu protiv organizovanog kriminala, povodom informacija koje je o ubistvu Olivera Ivanovića izneo u medijima, pozvala je Bobana Bogdanovića da u skladu sa zakonom svoja saznanja saopšti istražnim organima pre nego medijima, saopštio je MUP.

MUP sa žaljenjem konstatuje da Bogdanović nije izneo ni jednu novu činjenicu niti je bilo koji od svojih navoda potvrdio bilo materijalnim dokazima, bilo izjavama svedoka.

Svi njegovi navodi se isključivo oslanjaju na njegove navodne razgovore sa pokojnicima i odnose se na navodne radnje pokojnika, te shodno tome potpuno neproverljive.

Predlog policijskih službenika Ministarstva unutrašnjih poslova da te navode potvrde na poligrafu, Bogdanović je odbio.

Podsećanja radi, Boban Bogdanović, prijatelj ubijenog kriminalca Aleksandra Gligorijevića Pukija, žrtve klana Veljka Belivuka, u velikoj ispovesti za KRIK govorio je o ubistvu kosovskog političara Olivera Ivanovića – ko je naručio, a ko izvršio likvidaciju. Bogdanović je izjavio da iza ubistva Ivanovića stoje kriminalne grupe Zvonka Veselinovića i Belivuka, te da je sam zločin izvršio Ljubomir Lainović, inače sin novosadskog kriminalca Branislava Lainovića, i to za 50.000 evra.

Bogdanović je za KRIK podrobno objasnio na koji način je Ivanović ubijen, ali i ko je imao kakvu ulogu. Ispričao je da saznanja o zločinu ima zahvaljujući poznanstvu sa Gligorijevićem, koji je svojevremeno bio blizak Belivuku, a nakon čega je došlo do sukoba.

„Rekao mi je: „Ja znam sve vezano za ubistvo Olivera Ivanovića.“ Aleksandar mi je rekao da je novac, tih 50.000 evra, dobio od Belivuka da se da Ljubomiru za posao koji je završio. Kada mu je dao novac, Lainović se napio i počeo da se hvali i rekao zašto je dobio novac, jer je on taj koji je „izbušio“ Olivera Ivanovića. Zvonko Veselinović je preko Belivuka taj novac dao Aleksandru koji je predao Ljubomiru“, tvrdi Bogdanović u ispovesti za KRIK.

BONUS VIDEO: Krik roditelja: Ko uvlači decu Pančeva u kriminal 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram