Oliver Ivnović, Boban Bogdanović
Foto: Zoran Lončarević/KRIK

Boban Bogdanović, prijatelj ubijenog kriminalca Aleksandra Gligorijevića Pukija, žrtve klana Veljka Belivuka, u velikoj ispovesti za KRIK govorio je o ubistvu kosovskog političara Olivera Ivanovića - ko je naručio, a ko izvršio likvidaciju. Bogdanović je izjavio da iza ubistva Ivanovića stoje kriminalne grupe Zvonka Veselinovića i Belivuka, te da je sam zločin izvršio Ljubomir Lainović, inače sin novosadskog kriminalca Branislava Lainovića, i to za 50.000 evra.

Bogdanović je za KRIK podrobno objasnio na koji način je Ivanović ubijen, ali i ko je imao kakvu ulogu. Ispričao je da saznanja o zločinu ima zahvaljujući poznanstvu sa Gligorijevićem, koji je svojevremeno bio blizak Belivuku, a nakon čega je došlo do sukoba.

Pročitajte još:

„Rekao mi je: „Ja znam sve vezano za ubistvo Olivera Ivanovića.“ Aleksandar mi je rekao da je novac, tih 50.000 evra, dobio od Belivuka da se da Ljubomiru za posao koji je završio. Kada mu je dao novac, Lainović se napio i počeo da se hvali i rekao zašto je dobio novac, jer je on taj koji je „izbušio“ Olivera Ivanovića. Zvonko Veselinović je preko Belivuka taj novac dao Aleksandru koji je predao Ljubomiru“, tvrdi Bogdanović u ispovesti za KRIK.

Ovo nije prvi put da uhapšeni vođa navijača dovodi u vezu sa likvidacijom kosovskog političara. Naime, i sam Belivuk je tokom pripremnog ročišta u sudnici Specijalnog suda u Beogradu ponudio se da bude svedok-saradnik u slučaju ubistva Ivanovića.

Kako je ubijen Puki

Inače, Bogdanović, sagovornik KRIK, svoja saznanja je izneo na osnovu prijateljstva koje je imao sa ubijenim Gligorijeviće. Prema navodima Tužilaštva za organizovani kriminal (TOK), Gligorijević je žrtva klana Belivuk. Kako se tvrdi u optužnici, 16. 6. 2020. godine, nakon saznanja da Gligorijević navodno odaje informacije o kretanju i planovima članova OKG, kao i da navodno planira, sa pripadnicima suparničke navijačke grupe, snajperskom puškom napad na život i telo Belivuka, okrivljeni su ga na sviren i podmukao način lišili života.

Namamili su ga pričom o kupovini povoljne droge da se sastane s Markom Budimirom u Beton Hali, koji ga je po zadatku Belivuka dovezao u Ritopek. Okrivljeni su imali radna odela, čizme, koje su koristili.

Ritopek kuca Veljka Belivuka Velje Nevolje
Foto:MUP Srbije/Mašina za mlevenje

Gligorijević je tamo ubijem, isekli su na komade, samleli i njegove delove tela bacili u Dunav. Stvari su potom polili benzinom i spalili, dok su prostoriju koju su koristili za vršenja najtežih krivičnih dela očistili hemijskim sredstvima.

BONUS video: Sve žrtve klana Belivuk-Miljković

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare