Aleksandar Ivanović i Oliver Ivanović Foto: N, EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Advokat Aleksandar Ivanović, bratanac ubijenog Olivera Ivanovića, u razgovoru za Nova.rs govorio je o novim saznanjima u vezi sa likvidacijom kosovskog političara 2018. godine, rekavši da zločin nije mogao da se izvrši bez asistencije "uticajnog Srbina".

Nakon što je Boban Bogdanović, prijatelj ubijenog kriminalca Aleksandra Gligorijevića Pukija, istakao da iza ubistva Olivera stoje kriminalne grupe Veljka Belivuka i Zvonka Veselinović, te da je zločin izvršio Ljubomir Lainović, oglasila se za naš portal i porodica ubijenog Ivanovića.

oliver ivanović
Oliver Ivanović Foto:EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Bogdanović informacije o zločinu ima na osnovu prijateljstva sa Gligorijević, koji je ujedno i žrtva klana Belivuk. Istakao je da je za ubistvo Ivanovića izvršicu, odnosno, kako tvrdi, Ljubomiru Lainoviću, dato 50.000 evra.

Bratanac ubijenog Ivanovića, u razgovoru za naš portal, ističe da su nadležni organi dužni da odreaguju na ove navode.

“Bilo bi vrlo opasno da nadležni organi ne odreaguju na ove navode. Moram priznati da ne poznajem gospodina, gledao sam intervju dva puta, ali neki moj utisak je da je ono što iznosi  uverljivo. Da li je to tačno ili ne, moraće da utvrde nadležni”, kaže advokat Aleksandar za naš portal.

Aleksandar Ivanović Foto: N1

On dalje ističe da ga plaši da se ne desi ono čiji smo svedoci protekle četiri godine, a kada je reč o slučaju ubistva Olivera.

“Mislim da je konačno vreme da se nadležni organi bave ubistvom Olivera, a ne mediji, tabloidi ili neke ad hok emisije. Pravo je pitanje i da li je u međuvremeno tužilaštvo uzelo iskaz od Belivuka, koji je takođe izjavio da ima saznanja o zločinu”, kaže naš sagovornik i dodaje:

Pročitajte još:

“Ne znam ko je ubio i naložio ubistvo Olivera, ali elementarna logika mi nalaže da ubistvo nije moglo da se izvrši bez uticajnog Srbina”, kaže Ivanovićev bratanac i podseća na činjenicu da nijedna od više desetina kamera nije snimila likvidaciju kosovskog političara.

“Ko je taj neko, nadležni organi bi trebalo da ispitaju. Neko pokušava da godinama, iz ruku nadležnih organa, prebaci pitanje ubistva Olivera na teren medijskih manipulacija”, ističe Ivanović.

Govoreći o tome da li očekuje da će tužilaštvo ispitati navode koji su izneti u javnost ranije danas, Ivanović ističe da mu iskustvo ne uliva preteranu nadu, jer se dosad nisu bavili time.

Podsetimo, kosovski političar Oliver Ivanović, lider Građanske incijative SDP, ubijen je 16. januara 2018., a ni četiri godine nakon ubistva ne zna se ko je nalogodavac zločina koji je potresao srpsku javnost.

Od 16. januara 2018. do danas ni srpski ni kosovski organi nisu otkrili ko je i po čijem nalogu pucao u Ivanovića. Iako su na prostorijama njegove stranke bile postavljene kamere, one u trenutku ubistva nisu radile. Šta je sa ostalim kamerama koje su, kako se govorilo, postavljene po celoj Severnoj Mitrovici i kako je moguće da se ni na jednoj ne vide ubice, pitanja su na koje odgovora nema već četiri godine.

BONUS video: Godišnjica ubistva Olivera Ivanovića. Ko opstruiše istragu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare