Goran Petronijević Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Nakon što je beogradski advokat Goran Petronijević, kog su sredinom maja sa kolegom i penzionisanim sudijom Novicom Pekovićem pretukli huligani u bašti kafića na Vračaru u Beogradu, optužio policiju da je pomenuti napad posledica nereakcije policije te večeri, oglasilo se i Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) rekavši da pravnik iznosi neistine u javnosti.

Advokat Petronijević ispričao je tokom gostovanja u jutarnjem programu jedne televizije da je zatečen reakcijom policije te večeri, koja je jednim delom odgovorna za ono što je kasnije usledilo, odnosno prebijanje njega i njegovog kolege Pekovića. Povodom ovih optužbi portal Nova.rs kontaktirao je MUP kako bi proverili da li je policija eventualno pokrenula istragu o postupanju službenika u ovom slučaju, a kako su nam rekli, policija je te večeri reagovala u skladu sa zakonom i ovlašćenjima.

„Obaveštavamo Vas da su apsolutno netačne tvrdnje da policija nije reagovala i da su pripadnici policije isterani iz lokala nakon prijavljene buke. Policijskim službenicima PS Vračar je te večeri, od strane pripadnika komunalne milicije i građana, prijavljena buka i remećenje javnog reda i mira u jednom ugostiteljskom objektu. Policajci su odmah izašli na lice mesta, legitimisali osobe koje su pravile buku, izrekli im upozorenje i naložili im da napuste lokal, što su oni, nakon odlaska policije, i učinili. Nijednog trenutka nisu vređali policijske službenike, naprotiv postupili su u skladu sa svim nalozima pripadnika MUP-a“, rečeno je za naš portal iz policije.

Kako je navedeno iz MUP-a, policija je preduzela sve neophodne radnje kako bi uhvatila napadače na advokata i njegovog kolegu.

„Podsećamo da je policija za svega nekoliko sati rasvetlila slučaj napada na šezdesetogodišnjeg i sedamdesetogodišnjeg muškarca i zbog sumnje da su izvršili krivično delo nasilničko ponašanje policija je uhapsila četiri osobe“, navodi se u saopštenju MUP.

Foto: N1

Inače, Petronijević je ranije za medije izjavio da je to veče na teren, po pozivu građana zbog buke koju su osumnjičeni pravili, izašla patrola od sedam uniformisanih policajaca, dva inspektora i dva komunalna policajca, koji su brutalno izvređani i isterani iz kafića u kome su sedeli pomenuti huligani.

„Policija ako hoće da ne napravi neku gužvu, ona će onda da ostavi dvojicu policijaca u susednom kafiću ili u tom, ali koliko sam video, bili su ispunjeni svi uslovi da se ti mladići privedu. Ako ih već nisu priveli, onda je trebalo da zatvore kafić. Zašto to nisu uradili, ne znam, ali sam čuo neka objašnjenja poput: “nisu nas vređali, već komunalne policajce”. Redovna policija prisustvuje napadu na komunalne policajce i ne reaguje, pa tek je to onda bruka?! Šta mi, obični građani, da očekujemo“, rekao je tada advokat.

Podsetimo, policija je ubrzo nakon napada uhapsila četvoricu napadača koji su pretukli advokata Gorana Petronijevića i penzionisanog sudiju Apelacionog suda u Novom Sadu Novicu Pekovića. Zbog napada, između ostalih, priveden je Milan Vukićević, inače sin Borivoja Vukićevića, nekadašnjeg predsednika Saveznog suda Jugoslavije i predsednika Savezne izborne komisije u vreme vladavine Slobodana Miloševića.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare