Foto: Mup Srbije

Nakon pisanja našeg portala o slučaju Ivana Kontića, koji se sumnjiči za brutalno prebijanje mladića u Novom Sadu, oglasila se i policijska uprava Novi Sad. Oni su u saopštenju za medije rekli da je tekst "Policija skrivala slučaj Kontić od tužilaštva 19 dana" apsolutna neistina, kao i da su na vreme obavestili tužilaštvo o celom događaju.

„Policijska uprava Novi Sad obaveštava javnost da je na internet portalu „nova.rs“ objavljena apsolutna neistina da je „policija skrivala slučaj Kontić od tužilaštva 19 dana“. Iako u vesti stoji samo da je Više javno tužilaštvo tada pokrenulo istražni postupak, portal „Nova.rs“ je objavio naslov „Policija skrivala slučaj Kontić od tužilaštva 19 dana“. Na toj netačnoj tvrdnji bazirali su i svoj novi tekst pod naslovom „Slučaj Kontić: Kako je tužilaštvo Rebića uhvatilo u laži““, navodi se u saopštenju PU Novi Sad.

 

Pročitajte još...

„Naravno, i u jednom i u drugom slučaju, reč je o potpunoj laži i očiglednoj obmani javnosti, pošto se i iz zvaničnog odgovora Višeg javnog tužilaštva vidi samo da su oni tada pokrenuli istražni postupak, što naravno ne znači i da je policija tada obavestila tužilaštvo o prebijanju mladića u Jevrejskoj ulici u Novom Sadu“, navodi se u saopštenju i dodaje:

„Istine radi, policija je Osnovno javno tužilaštvo u Novom Sadu obavestila 24. avgusta, čim je dobila prijavu od Kliničkog centra Vojvodine. Navedeno tužilaštvo je dalo nalog policiji da započne prikupljanje potrebnih obaveštenja povodom navedenog slučaja, u skladu sa čim je policija uzela izjavu i od oštećenog i od više osoba koje su te večeri bile prisutne na mestu događaja. Naravno o svemu su sačinjene službene beleške i upoznat je postupajući tužilac“, tvrde iz novosadske policije.

Pročitajte još...

„U međuvremenu je od strane tužioca prekvalifikovano krivično delo – iz teških telesnih povreda u pokušaj ubistva. Upravo zbog promene krivičnog dela za koje se tereti osumnjičeni, moralo je doći i do promene postupajućeg tužilaštva, pa je predmet prebačen u Više javno tužilaštvo u Novom Sadu. Zato je ovo tužilaštvo, u skladu sa novom kvalifikacijom krivičnog dela, 12. septembra dalo naredbu o sprovođenju istrage“, navode u saopštenju.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare