Foto: Privatna arhiva/Ognjen Todorović, Nenad Stanković

Tačno godinu dana navršava se danas od stravičnog požara u stanu na Dorćolu u Beogradu, u kome je tinejdžerka Minja D. (15) zadobila teške povrede usled kojih je kasnije preminula u bolnici. Jedan od donatora kože stradaloj tinejdžerki, Nenad Stanković, u razgovoru za Nova.rs ističe da je i dalje neutešan zbog smrti male Minje.

Minju su iz zapaljenog stana spasili građavinski radnici. Ona je zbrinuta u bolnici, a pojedini mladići, među kojima je bio i Stanković, prijavili su se da doniraju kožu 15-godišnjoj tinejdžerki, koja joj je bila neophodna zbog teških opekotina.

Pročitajte još:

Nenad, jedan od momaka koji je donirao kožu za Minju, ističe za naš portal da je i dalje neutešan zbog tragedije.

„Loše sam kad god se setim toga, poznavao sam Minju i celu njenu porodicu. Bilo je nas šestoro donora, od kojih poznajem i Ognjena Todorovića. Svi su pohvalili našu humanost, ali meni je to bila normalna stvar, odmah sam se javio da budem donor i pomognem Minji da spasi svoj život“, rekao je Stanković.

Nenad je skroman dečko, koji u svom činu ne vidi razlog za divljenje, već kao nešto što se u datom trenutku podrazumevalo.

„Ne bih komentarisao lečenje lekara, znam da je umrla zbog posledica požara. Strašno mi je što nije uspela da preživi, svi tugujemo.. Cela Srbija je znala za nesreću koja ju je zadesila i svi su patili zbog nje, ujedinila je ogroman broj ljudi“, istakao je Stanković.

Minja Draganić Foto: Privatna arhiva

Podsetimo, požar je izbio 27. oktobra na desetom spratu zgrade na Dorćolu, a iz vatrene stihije u poslednjem trenutku su je spasli hrabri radnici Pavle Gavura, Lazar Ereš, Nemanja Držaić i David Nika, koji su čuli njeno zapomaganje.

Foto: Čitateljka Nova.rs

Nažalost, Minja je preminula 25. novembra prošle godine u Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj.

Ona se nalazila na Klinici za plastičnu hirurgiju zbog opekotina koje je zadobila, a njeno stanje je odmah okarakterisano kao teško.

Izveštaj smrti se i dalje čeka

Iako se činilo da joj se stanje blago popravlja, nakon više operacija presađivanja kože, devojčica je preminula. Šta je na posletku pošlo po zlu još uvek nije poznato, a kako je naš portal pisao, porodica još uvek nije dobila nalaz o smrti devojčice.

Minjin slučaj je ujedinio Srbiju, a nakon što je saopšteno da je devojčici potrebna koža, cela javnost se podigla i javio se veliki broj dobrovoljaca za doniranje.

„Želeo bih da pošaljem jednu lepu poruku iz ove tragične priče. Svi treba da budemo pre svega ljudi i da se ugledamo na sve hrabre momke koji su spašavali Minjin život. Humanost je ipak, na kraju, najvažnija“, poručio je Nenad za naš portal.

BONUS video: Jutro posle požara u kineskom tržnom centru

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar