Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Tragična vest da je Minja D. (15) koja je teško povređena u požaru na Dorćolu preminula jutros u Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj potresla je ceo komšiluk zgrade u kojoj je živela u Ulici visokog Stevana na Dorćolu.

Foto: Čitateljka Nova.rs

Reportere Nova.rs dočekali su u suzama, nevericom i rečima koje su pune bola.

„Mi smo svi iz zgrade skupljali njoj za lekove, za oporavak… Ne znam šta da kažem. Ona je bila divna devojčica“, rekla je komšinica gušeći se u suzama i dodala: „Ne znam šta sad ima da renoviraju stan kad nje više nema… Ovo je teška tuga“.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Na njenu priču se nadovezao drugi komšija koji sa suzama u očima kaže da ne može da veruje da više nije živa.

„Ne mogu da verujem. Sigurni ste da je to tačno? Joj, Bože… sećam se kada su oni hrabri momci jurili gore. Teška tragedija“, kaže on za Nova.rs.

Podsetimo, petnaestogodišnja devojčica Minja D., koja je teško povređena u požaru na Dorćolu i herojskim podvigom radnika gradilišta izvučena iz vatre, preminula je jutros u Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj.

Podsetimo, Minja je teško povređena u požaru koji je izbio u njenom stanu 27. oktobra, a iz vatrene stihije u poslednjem trenutku su je spasli hrabri građevinski radnici koji su čuli njeno zapomaganje.

Minja se od tad nalazila na Klinici za plastuičnu hirurgiju zbog opekotina koje je zadobila, a jeno stanje je odmah okarakterisano kao teško.

Međutim, stanje joj se blago popravljalo, nakon više operacija presađivanja kođe, a šta je na posletku pošlo po zlu još uvek nije poznato.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare