Aleksandar Mitrović Foto: Nemanja Jovanović privatna arhiva

Aleksandar Mitrović, sin vlasnika televizije “Pink” Željka Mitrovića, osuđen je na 11 meseci kućnog zatvora uz elektronski nadzor, a čak se nije udostojio ni da prisustvuje izricanju presuda za saobraćajnu nesreću u kojoj je nastradala 17-godišnja Andrea Mitrović. Ipak, ovo i ne bi trebalo da bude toliko iznenađujuće jer je Mitrović i nakon udesa pobegao sa lica mesta, tako da je ovim potezom samo dodatno pojačao svoje negiranje krivice, što je i samom suđenju isticao govoreći da nije kriv.

Mlađi Mitrović je u ponovljenom postupku ponovo osuđen na istu kaznu, odnosno na kućni zatvor, kao i zabranu upravljanja vozilima B kategorije u trajanju od godinu dana.

Jučerašnjem izricanju presude prisustvovao je Savo Bojanić, otac nastradale Andree, dok se sa druge strane Mitrović nije pojavio u sudu. Ipak, jednim delom, njegov potez i nije toliko iznenađujući ukoliko se uzme u obzir da je Mitrović i nakon udesa u Ustaničkoj ulici u Beogradu jula 2013. godine pobegao sa lica mesta.

Aleksandar Mitrović Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Ipak, on se dva sata kasnije, u pratnji advokata i oca Željka, pojavio  u beogradskoj policiji, gde mu je, posle saslušanja, određen pritvor u kome je proveo tri meseca.

Ovo bežanje u krajnoj presudi nije dobilo svoj epilog, jer je krivično delo koje se na to odnosi – nepružanje pomoći, u međuvremenu zastarelo. Ipak, ovo i nije tako iznenađujuće ukoliko se uzme u obzir da je sudski postupak trajao čak sedam godina.

Pročitajte još...

Inače, prvostepenom presudom koja je izrečena jula 2019. godine, tačno šest godina od nesreće, Mitrović je osuđen za dva dela. Njemu je tada izrečeno 11 meseci kućnog zatvora zbog teškog dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja i još pola godine zbog nepružanja pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nezgodi.

U međuvremenu, nastupila je potpuna zastarelost za drugo krivično delo, jer zastarelost nastupa nakon 6 godina, što je bilo tačno u trenutku prvostepene presude.

Podsetimo, ovaj slučaj od samog početka izaziva brojne kontroverze u javnosti. Pre svega, često je apostrofirano da presuda Mitrovićevom sinu nije adekvatna, odnosno da je manja jer je reč o nasledniku vlasnika televizije „Pink“.

Foto: Instagram/zeljkomitrovic

Sa druge strane, veštačenjem je utvrđeno da je Aleksandar Mitrović vozio brzinom većom od dozvoljene, odnosno 80 kilometara na čas, da je na Andreu Bojanić naleteo u trenutku kada je ona prelazila ulicu na crveno. Od siline udarca, nastradalu devojku odbacio je 29 metara i bez zaustavljanja pobegao sa lica mesta. Andrea je preminula na licu mesta.

Pročitajte još...

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare