Foto:Vesna Lalić

Aleksandar Mitrović, sin vlasnika televizije “Pink” Željka Mitrovića, osuđen je danas u Prvom osnovnom sudu na 11 meseci kućnog zatvora uz elektronski nadzor, kao i zabranu upravljanja vozilima B kategorije u trajanju od godinu dana, zbog saobraćajne nesreće u julu 2013. kada je na pešačkom prelazu u Ustaničkoj ulici pregazio i usmrtio 17-godišinju Andreu Bojanić. Ova vest izazvala je veliku pažnju srpske javnosti, ali i ustalasala društvene mreže gde se povela i polemika oko kazne, a među komentarima našli su se i oni koji su po svom sadržaju i formulaciji očigledno "botovski", i sve samo ne ljudski.

Naime, u komentarima na vest oglasili su se brojni „čitaoci“ koji brane Mitrovićevog sina i objašnjavaju praktično da „on tu nije toliko kriv“. Usledila je zatim salva negativnih reakcija, posebno na tviteru.

Jedan od tviteraša je kratko prokomentarisao: „Bot Željka Mitrovića je veće go..o od bota Aleksandra Vučića. Dovoljno je samo pogledati komentare na presudu za ubistvo one nesretne devojke“.

Međutim, ni to nije zaustavilo komentare, a ovo je samo deo objavljenih:

Foto:Privatna arhiva
Foto:Privatna arhiva
Foto:Privatna arhiva
Foto:Privatna arhiva

Inače, sudija je u obrazloženju presude naveo sve razloge zbog kojih je Mitrović proglašen krivim za udes u kojem je stradala Andrea Bojanić (17).

Aleksandar Mitrović Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

“Proglašava se krivim što se 18. 7. 2013. godine u 22.45 na kolovozu Ustaničke ulice nije pridržavao saobraćajnih propisa i kretao se većom brzinom od dozvoljene koja je bila ograničena na 50 kilometara na čas i tom prilikom počinio teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja”, rekla je kratko sudija.

Ona je dodala i da je presuda ista kao i prethodna, odnosno da se u ponovljenom postupku nisu izmenile okolnosti. Sem toga Mitroviću je naloženo da plati sudske troškove.

Podsetimo, Aleksandar Mitrović je 18. jula 2013. godine, vozeći džip marke BMV Ustaničkom ulicom, iz pravca Bulevara kralja Aleksandra prema Ulici Vojislava Ilića, na pešačkom prelazu udario i usmrtio 17-godišnju Andreu Bojanić.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare