Foto: Ministarstvo odbrane Republike Srbije/Andrija Gavrilovic

Ministar odbrane Aleksandar Vulin, načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović, komandant RViPVO general-major Duško Žarković, komandant 204. vazduplovne brigade pukovnik Brane Krnjajić i kolege iz jedinice obišli su danas porodice poginulih pilota majora Dejana Krsnika i kapetana prve klase Zvonka Vasiljevića, koji su živote izgubili u jučerašnjem padu aviona MiG-21 u rejonu sela Brasina kod Malog Zvornika.

Oni su izrazili saučešće porodicama poginulih pilota i preneli izraze saučešća predsednika Republike i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića.

Pročitajte još...

Poručili su da je strašna nesreća koja se juče dogodila zabolela ne samo porodice i prijatelje, već sve pripadnike Ministarstva odbrane i Vojske i građane Srbije koji cene danonoćni rad i budnost pilota Ratnog vazduhoplovstva.

„Znamo koliko predanosti i odricanja traži njihov poziv, koliko rizika nosi u ispunjavanju časnog zadatka čuvanja našeg neba i sigurnosti svih nas. Ratno vazduhoplovstvo izgubilo je dvojicu vrhunskih, iskusnih pilota, dobre ljude omiljene u kolektivu. Sve zadatke izvršavali su odgovorno, odani svojoj oficirskoj profesiji i svom narodu. Bili su deo našeg ponosa i teško nam pada što nisu više ni sa vama, ni u našem stroju odbrane“, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Foto: Ministarstvo odbrane Republike Srbije

Ministar Vulin i general Mojsilović rekli su porodicama da neće biti zaboravljeni.

„Čuvajući uspomenu na majora Krsnika i kapetana prve klase Vasiljevića, Vojska Srbije brinuće o vama kao o svojima, kao što brine o svakom u velikom kolektivu ljudi koji su život zavetovali otadžbini“, navode iz ministarstva.

Pročitajte još...

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare