Foto: Printscreen/N1

Suđenje Branku Miljkoviću (53), vlasniku građevinskih firmi "MBA Ratko Mitrović" i "MN gradnja”, kome se sudi zbog napada na pripadnike komunalne milicije na dužnosti, ponovo je odloženo u Trećem osnovnom sudu u Beogradu. Kako saznajemo, ovo je sedmi put da se pretres odlaže.

Prvo pripremno ročište trebalo je da se održi oktobra prošle godine, a dosad se sedam puta odlagalo, jer se Miljković uporno ne pojavljuje.

Današnji pretres odložen je iz medicinskih razloga, odnosno Miljković je dostavio lekarske izveštaje da je zbog povrede kolena sprečen da prisustvuju pretresu. Zamenik tužioca je stavio predlog da se obavi medicinsko veštačenje Miljkovića na okolnost sposobnosti okrivljenog da prisustvuje suđenju.

Sudija je potom odredila da se obavi veštačenje.

Inače, Miljković je samo jednom pojavio na suđenju, 8. marta ove godine.

Advokat Ivan Ninić, pravni zastupnik nokautirane komunalne milicajke, ističe da je interesantno to da Miljković ne može da prisustvuje pretresima, a sedi po lokalia.

„Čovek sedi po kafićima na Novom Beogradu, dok sudu dostavlja lekarske izveštaje privatne klinike da zbog povrede ne može da se kreće, a istovremeno nikada sudski poziv ne može da mu se uruči, jer ga ne zatiču na zvaničnoj adresi stanovanja“, kaže Ninić.

Podsetimo, Branko Miljković uhapšen je 20. aprila prošle godine, kada je na gradilištu, na kojem je njegova firma radila, došlo do incidenta. Komunalna milicija je tada izašla na poziv građana koji su prijavili da neko pali gume.

Oni su na terenu zatekli Miljkovića koji je komunalnim službenicima najpre pretio govoreći: „Znate li ko sam ja?“, a zatim ih udario.

On je odmah priveden u policijsku stanicu, a u tužilaštvu je naknadno negirao krivično delo za koje se tereti.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar