Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Dete M. L. (9) preminulo je sinoć u Urgentnom centru, nakon što je oko 21.20 taksi vozilom dovezeno sa bazena "Royal 4 kids" na Pašinom brdu gde je pronađeno u vodi bez svesti. Aleksandar Đuričić, menadžer bazena, kaže za Nova.rs da je dečak najverovatnije pre upada u bazen doživeo epi napad, te da zbog toga niko nije video da se nešto dešava.

Bazen u kom je pronađen dečak dubok je 90 cm, a da pluta u bazenu primetio je jedan gost. Đuričić za Nova.rs ističe da je dete na bazen došlo nešto posle 20 časova, na rekreativno plivanje.

„Dete je došlo s majkom negde oko 20 i 15 sati, na rekreativno plivanje, to su termini kada mi decu puštamo isključivo uz pratnju roditelja ili staratelja, koji je punoletan. Dok se presvlačila majka, dete je već završilo presvlačenje, pošto su muška i ženska svlačionica odvojene. Naša pretpostavka je da se dete popelo samo na bazen, gledali smo snimak, on se dva i po minuta brčkao tu. Posle smo saznali da je dete epileptičar i da je verovatno dobilo epi napad i da zbog toga niko nije primetio da se nešto dešava, a bilo je dosta ljudi na bazenu“, kaže Đuričić za naš portal.

Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Ističe da se ubrzo pojavila majka, koja je počelo da traži sina.

„Majka ga je tražila, kada je videla da ga nema, svi smo se uključili u potragu. Koleginica koja ga je videla u bazenu, skočila je, iznela ga je, započeli smo reanimaciju, oslobodili disajne puteve, dete se ispovraćalo, i izbacilo vodu. Taj deo smo uspeli da uradimo, međutim nismo dugo mogli da dobijemo Hitnu pomoć, pa smo rešili da ga taksijem odvezemo u bolnicu“, ističe menadžer.

Pročitajte još:

Kako navodi, nadali su se da će mališan da preživi.

„Srčanu radnju doktorka je uspela da ga vrati. U startu su bile dobre procene, međutim, nažalost, nije bilo pomoći“, kaže on.

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare