Klub Gotik, Matej Periš, misteriozna devojka, žena, silueta, splićanka, nestanak
Foto: Goran Srdanov/Nova.rs/MUP Hrvatska/Shutterstock

Splićanka Maja Sopta, za koju se veruje da je poslednja osoba sa kojom je nestali Matej Periš pokušao da ostvari kontakt neposredno pre nego što je istrčao iz kluba "Gotik" i nestao bez traga, rekla je za TV Prva da je prošla poligraf i dala telefon policiji. Ipak, njeno prvo i jedino obraćanje medijima, otvorilo je niz novih pitanja i nelogičnosti o slučaju nestalog Splićanina.

Nije mogla da se parkira zbog leda

Maja Sopta u emisiji za TV Prvu iznela je niz detalja o njenom poslednjem kontaktu sa Perišem, kao i da je imala propušten poziv od njega u 22.29 časova.

„30. decembra mene prijateljica Teodora zove da idemo u restoran, taman pred ulazak u restoran meni zvoni telefon, koji je bio na zadnjem sedištu auta. Međutim ja se tada parkiram, još ću slupati auto, sneg, led, nisam navikla na takve uslove ja koja sam sa mediteranskog područja, rekla sam da ću videti kada uđemo u restoran“, ispričala je ranije Maja Sopta.

Međutim, javnost je začudio detalj gde se Splićanka žali na otežano parkiranje zbog leda, jer su, uoči Nove godine, zabeležene više temperature nego što su za ovaj period uobičajene. Takođe, tog datuma nije bilo snega, niti led, te se raširila sumnja među građanima – zbog čega je Maja Sopta baš taj detalj iznela.

U jednom momentu svog izlaganja, Splićanka se požalila kako se ubrzo nakon što je došla u Beograd nije osećala dobro, te je dobila i temperaturu. Ipak, ona je nastavila da izlazi i obilazi restorane u srpskoj prestonici, uprkos tome što se, prema njenim rečima – razbolela.

„Da sam barem znala da on dolazi u Beograd“

Misteriozna Splićanka je izjavila da nije znala da Matej Periš dolazi u Beograd, što je dodatno pothranilo sumnju javnosti u njeno izlaganje.

Devojka Mateja Periša nedavno je tvrdila da je Matej zajedno sa prijateljima mesecima unazad planirao putovanje u Beograd uoči Nove godine.

Foto:Goran Srdanov/Nova.rs; privatna arhiva

Sa druge strane, Splićanka Maja Sopta tvrdi da je njen brat prijatelj sa Perišem, kao i da ga ona poznaje jer je njena majka bila Periševa učiteljica.

Neobičan je slučaj da Splićanka nije bila upoznata sa njihovim putovanjem, te da nije saznala makar i preko društvenih mreža kada su stigli u Beograd, kao što su, prema njenim rečima, oni videli njene objave i pitali je za savet gde bi mogli da izađu u Beogradu.

Brat sa kojim se Periš druži ju je pozvao u panici

Kaže da ju je brat onda pozvao u panici, da je pita gde je.

„Ja sam mu (Mateju prim.aut.) opet poslala poruku da ga pitam gde je, da mu kažem da ga traže i da se javi. Meni nije bilo u glavi da je ovo sve ovako… Tek kada je prošao 1. januar vidim da je jako ozbiljna situacija. Kad me policija kontaktirala, videla sam koliko je ozbiljno“, kaže Maja.

Pročitajte još:

Ipak, zbog čega bi Majin brat, koji je ujedno i Perišev prijatelj, zvao Maju da je pita gde je Matej, ukoliko ona nije ni znala da on dolazi, ostalo je nejasno.

„Ne verujem ženi koja plače bez suza“

Privatni detektiv i nekadašnji policajac Bratislav Zdravković oglašavao se za medije povodom gostovanja Maje Sopte na TV Prva, te je podelio sa javnosti svoje sumnje i neobične detalje koje je misteriozna Splićanka iznela.

„Rekla je da je išla i na poligraf, a moje pitanje je zašto je ona uopšte i podvrgnuta poligrafskom testiranju ako nije sumnjiva? Zašto pokazuje svoj pasoš koji drži u rukama? Da li je to možda dokaz nevinosti“, zapitao je detektiv Zdravković.

Bivši policajac i privatni detektiv naveo je da je siguran da je kompletna „potresna ispovest” Maje Sopte izrežirana.

„U njenom intervjuu nisam osetio i video iskrenost. Sve vreme se pravdala, a u meni je to probudilo osećaj da je kriva. Da je meni nestao prijatelj, za sve bi me bilo briga, osim gde je nestao čovek, iz kog razloga, kao i da li će ikada biti pronađen. Nikada ne verujem ženama koje plaču bez suza“, zaključio je Braca Zdravković.

Nedostupna za medije, ugasila društvene mreže

Nakon saznanja da je upravo Maja Sopta poslednji Perišev kontakt uoči njegovog nestanka, misteriozna Splićanka je ugasila sve društvene mreže, baš kao i Periševi prijatelji sa kojima je došao u Beograd.

Za razliku od njih, Splićanka se oglasila za medije, nakon izvesnog vremena, samo jednom za emisiju „Exploziv“.

Potraga, reka Sava, policija, Savski kej, reka Sava, Matej Periš, nestao
Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Nakon njenog gostovanja u emisiji, koje je podiglo veliku prašinu, Maja je nastavila tišinu, bez obraćanja javnosti, uprkos velikom broju sumnji i nerazjašnjenih okolnosti koje je njeno prvo obraćanje prouzrokovalo.

Podsećanja radi, za mladićem iz Splita Matejem Perišom (24) traga se neprekidno više od tri nedelje, a njemu se gubi svaki trag u noći između 30. i 31. decembra, kada je izašao iz kluba „Gotik.“

Uključene su snage hrvatske policije, koja sarađuje sa srpskom, a fokus istrage je na pretraživanju reke Save.

Nadležni organi su rigorozno zatvoreni po pitanju ovog slučaja za javnost, te je jasan ogroman broj sumnji i neobjašnjenih okolnosti sa kojima se slučaj susreće.

BONUS VIDEO: Rekonstrukcija kretanja nestalog Splićanina

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar