Nenad Periš, otac nestalog Mateja Periša iz Splita, mladić nestao u novogodišnjoj noći
Nenad Periš Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Matej Periš, nestao je pre tačno tri nedelje, kada je izašao iz kluba "Gotik" i svaki trag mu se gubi u noći između 30. i 31. decembra prošle godine, a njegovog oca i dalje muče brojna pitanja na koja nije našao odgovor.

„Teško mi je kao i svakom roditelju. Ne znam da li ću se sa sinom vratiti tako što ću ga staviti da sedi pored mene u automobilu ili u nekoj kocki, kovčegu…“, počinje svoju ispovest za Telegraf Nenad Periš, otac nestalog Mateja.

„Tri nedelje je prošlo, a ja nemam najvažniju informaciju: „Gde je Matej?“. To me jedino interesuje. Svestan sam da je prošlo mnogo vremena, ali ja nisam izgubio nadu i neću dok ga ne pronađem. Ukoliko je živ, imam poruku za njega – samo ću ga zagrliti“, suznih očiju kaže Periš.

Poslednja od informacija koja se pojavila u hrvatskim medijima, a tiče se Matejevog nestanka jeste prepiska njegovog druga i devojke u kojoj se pominju narkotici. U porukama u koje je imala uvid „Slobodna Dalmacija“ razmenjenim dan nakon nestanka, drug je konstatovao da ne zna šta je bilo Mateju, te se zapitao da li su u pitanju „halucinogene droge ili nešto drugo slično“. U prvom trenutku devojci je rekao da „oni narkotike nisu uzimali i da ne zna šta se Mateju dogodilo“, dok je u prepisci par dana kasnije rekao da su „drogu uzeli nakon što je Periš otišao iz kluba“.

„Tvrdim da Matej nije uzimao drogu. Dobio sam informaciju da su to veče mnogo pili, u šta verujem, ali apsolutno tvrdim da moj sin nije koristio narkotike“, izričit je Periš.

Matejevi drugovi su Perišu rekli da su prvo pili crno vino, pa pivo i na kraju viski.

„Pre nego što će nestati, Matej je naručio bocu viskija i platio je. Drugovi su rekli da se malo nakon toga zadržao i nestao. Mislim da su oko dva sata utvrdili da ga nema. Da su se još više zabrinuli kada su videli da je ostavio jaknu“, kaže Periš i dodaje da su ga pozvali narednog dana i da su mu rekli „da nemaju ništa dobro da mu kažu i da je Matej nestao i da sada to moraju da prijave“.

Matej Peris
Matej Periš Foto:Screenshot/Instagram/matejperis

Zbog svega što se izdešavalo, policija je u Beogradu saslušala šestoricu Matejevih drugova, ali i devojku Maju koju je mladi Splićanin pokušao da dobije 30. decembra u 22.29 sat.

„Znam Maju, ona je sestra Matejevog druga i ćerka moje prijateljice. Sreo sam je ispred policijske stanice u Beogradu. Ona je plakala i bila je u emotivnom šoku, razbijena… Ona ne zna šta je Matej od nje hteo i rekla mi je da se grozno oseća. Misli da bi rezultat bio drugačiji da se Mateju javila i da je mogla negde da ih uputiti“, kaže Periš.

Nenad ne gubi nadu da je njegov sin još živ jer je signal njegovog mobilnog telefona poslednji put uhvaćen kod Ratnog ostrva.

„Policija mi je rekla da mobilni telefon može davati signal samo pola metra ispod vode. Onda se nadam da se našao pored tog ostrva i da je možda izašao. I Renato Grbić mi je rekao da je imao primer žene koja je u gotovo istim vremenskim uslovima Savom plivala četiri sata i da su je našli živom. Moj sin je bio izuzetno fizički spreman“, pojašnjava Periš.

Prema rečima nesrećnog oca, sa sinom se čuo poslednji put 30. decembra prošle godine oko 18 časova kada mu je rekao da ulazi u Srbiju i da su dobro.

„Dan nakon nestanka otkucao sam mu poruku: „Matej, javi mi se gde si „. Ta poruka nikada mu nije isporučena i često uzmem telefon na kom piše da je poslednji put aktivan bio 30.12 u 23 sata“, objašnjava Periš.

Nenad Periš i dalje apeluje na sve ljude koji imaju neku informaciju da jave policiji, a ne da to stavljaju na društvene mreže. U isti mah zahvalio bi se Ministarstvu unutrašnjih poslova na izuzetnom angažovanju i poručuje da ga jedino „istina zanima i ništa više“.

BONUS VIDEO: MUP Srbije rekonstruisao kretanje Mateja Periša

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar