Marija Lukić Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

Milutin Jeličić Jutka, bivši predsednik opštine Brus, koji je osuđen na tri meseca zatvora zbog nedozvoljenih polnih radnji nad sekretaricom Marijom Lukić javio se jutros na izdržavanje zatvorske kazne, a Lukićeva u razgovoru za portal Nova.rs kaže da je srećna što se političar konačno našao iza rešetaka.

„Drago mi je da konačno, bar to, neće prolongirati i da se što pre završi sa tom sagom. Neka odsluži svoju kaznu, koja je i onako mala“, kaže Lukićeva za Nova.rs.

Pročitajte još...

Ona dodaje i da se nada da će sama presuda, ali i odlazak na odsluženje kazne, biti upozorenje ljudima poput Jutke da ne smeju da koriste svoj položaj za zlostavljanje.

„S obzirom da je on svoju poziciju koristio za takva nedela, sumnjam da će više ikad biti u takvoj poziciji da tako nešto radi. Mislim da je sa tim gotovo. On je već demistikovan dovoljno, a što se tiče drugih, smatram da osobe poput Jutke moraju da se „izvlače na površinu“ da se ne bi ovakve stvari dešavale. O svakom vidu zlostavljanja mora da se priča“, kaže Lukićeva.

Podsetimo, Jeličić će zatvorske dane provesti u KPZ Ćuprija, a informaciju da se javio u zatvor potvrdili su iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija. On je ovu odluku pokušao da odloži izvlačeći se na zdravstvene probleme, međutim, sud je odbio njegovu molbu.

Inače, Lukićeva je Osnovnom javnom tužilaštvu u Brusu 8. marta 2018., podnela krivičnu prijavu protiv Jeličića, koji joj je za dve godine, dok joj je bio nadređeni na radnom mestu, poslao čak 15.000 SMS poruka lascivnog sadržaja.

Foto: N1; Milutin Jeličić Jutka

Narednog dana, njoj je simbolično uručen otkaz, ali je ubrzo stigla i potvrda da je uradila pravu stvar – svojim potezom osmelila je još šest žena da učine isto.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar