Marija Lukić Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

Nakon što je sud odlučio da je Milutin Jeličić Jutka dužan da se 20. januara javi na izdržavanje tromesečne zatvorske kazne na koju je osuđen zbog nedozvoljenih polnih radnji i seksualnog uznemiravanja bivše saradnice Marije Lukić, ona je za Nova.rs poručila da očekuje da će ovaj lokalni šerif na svakojake načine pokušati na odloži odlazak na robiju.

Milutin Jeličić Jutka osuđen je jula ove godine na tri meseca zatvora. On je osuđen za seksualno uznemiravanje bivše saradnice Marije Lukić, kojoj je duže vreme slao poruke lascivnog sadržaja, a na kaznu bi trebalo da ide 20. januara u kruševački zatvor.

Pročitajte još...

Lukićeva za portal Nova.rs kaže da je pomenuta odluka dugo putovala, ali da, bez obzira na sve okolnosti i činjenicu da Jeličić uživa izvesnu političku zaštitu, na robiju će morati da ode.

„Čula sam da je stigla presuda, dugo je putovala, moram da priznam. I to baš kada su mediji ponovo počeli da pišu šta se dešava sa tim slučajem i kada će na izdržavanje.. Očigledno je da sve mora biti pod budnim okom javnosti. Očekujem da će pokušati na svakakve načine na odloži izvršenje kazne, što je duže moguće. Ali, isto tako mislim da će na kraju morati da ode, koliko znam rok je dve godine“, kaže Lukićeva.

Kako ističe, što se presude tiče, može biti zadovoljna jer je uopšte i doneta.

„Generalno, što se tiče presude zadovoljna sam, jer znam koliko je to išlo sporo, ali i ako uzmemo u obzir činjenicu da je to bio spor protiv jednog političara, koji je uživao zaštitu. Njega je i sama stranka štitila, što se i vidi iz toga da nisu osudili njegove postupke. Svakako, kazna je mala, ali bar je završio postupak. Imala sam protivnika koji je sa svih strana bio zaštićen, dok ja sa druge strane nisam imala nikakvu i borila sam se za pravdu“, kaže Lukićeva.

Foto: N1; Milutin Jeličić Jutka

Podsetimo, Lukićeva je Osnovnom javnom tužilaštvu u Brusu 8. marta 2018., podnela krivičnu prijavu protiv Jeličića, koji joj je za dve godine, dok joj je bio nadređeni na radnom mestu, poslao čak 15.000 SMS poruka lascivnog sadržaja.

Narednog dana, njoj je simbolično uručen otkaz, ali je ubrzo stigla i potvrda da je uradila pravu stvar – svojim potezom osmelila je još šest žena da učine isto.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar