Ako se dokaže da je Ninoslav Jovanović (46), višestruki povratnik poznatiji kao "Malčanski berberin", odgovoran za krivična dela, silovanje i otmica deteta, mogao bi da bude osuđen na doživotnu robiju.

Iz Višeg javnog tužilaštva saopšteno je da će se istraga protiv okrivljenog Jovanovića sprovoditi u pravcu krivičnog dela otmica i krivičnog dela silovanje Krivičnog zakonika.

„U slučaju da se utvrdi da je okrivljeni izvršio krivično delo i otmice i silovanja, sud mu može izreći dve kazne: jednu za otmicu, drugu za silovanje. Kazna za krivično delo silovanje, koje je izvršeno prema detetu, od 1. decembra 2019. godine, može se izreći kazna doživotnog zatvora“, rekao je advokat Nebojša Perović.

S obzirom da je Ninoslav Jovanović povratnik u delu, te da je gotovo dve decenije proveo iza rešetaka zbog silovanja, u slučaju koji će se voditi protiv njega to će biti uzeto kao otežavajuća okolnost, a upravo te okolnosti, objašnja Perović, ukazuju na to da mu se može izreći kazna doživotnog zatvora.

U Krivičnom zakoniku, to jest u članu 178 koje se odnosi na silovanje, navedeno je da „ko prinudi drugog na obljubu ili sa njom izjednačen čin upotrebom sile ili pretnjom da će napasti na život ili telo tog ili njemu bliskog lica, kazniće se zatvorom, ali ukoliko je to delo učinjeno prema detetu, kazniće se zatvorom najmanje deset godina ili doživotnom robijom“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar