Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Ekipa Nova.rs obišla je danas i porodicu stradalog pilota Zvonka Vasiljevića (43) u selu Donja Borina, ali niko od članova porodice nije bio u stanju da razgovara sa novinarima. Prethodno, Vasiljevićevi roditelji razmenili su nekoliko reči sa lokalnim novinarom, kom su ispričali kako su izgledali njihovi poslednji razgovori.

Foto: Privatna arhiva

Odmah nakon saznanja da je Zvonko V. poginuo, u dvorište njegove kuće počeli su da pristižu rođaci i meštani kako bi izjavili saučešće porodici.

„Porodica je zanemela od bola, nisu u stanju da govore“, kazao je jedan rođak našoj ekipi.

Proitajte još:

Prethodno, roditelji nesrećnog pilota uspeli su da razmene nekoliko reči sa loklanim novinarima.

„Pola sata pre leta, Zvonko me je pozvao rekao mi da izađem na terasu da će leteti iznad naših kuća. Čekala sam ga „kao ozebla sunce“, on je naš ponos i dika u svakom smislu i kao dete, i kao čovek i kao pilot.Šta se, u međuvremenu, desilo ne znam. – ispričala je za „Novosti“ majka Mara.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Otac Dragan kazao je za novosti.rs da m8u je sin nebrojano puta rekao da ni po koju cenu, ne bi ostavio nekoga u avionu, a da se on sam katalputira.

Pročitajte još:

„Nikada, naglašavao je, ne bi to učinio. Siguran sam da to ni sada nije učinio, jer ga krasi snažan moral, profesionalnost i čovekoljublje“, kazao je neutešni otac.

Foto: TANJUG / MIRA MITROVIC, Zvornikdanas.com, Filip Krainčanić/Nova.rs

Meštani sela za stradalog imajun samo reči hvale,a kako je preneo portal ucentar,.rs, Zvonko je i u svom kolektivu važio za izuzetnog pilota.  Radio je na aerodromu u Lađevcima kod Kraljeva gde je upravljao avionom Orao, da bi prešao na Batajnicu kao trenažni pilot na MIG-u 21. Odatle je i poleteo jutros.

Policija i dalje traga za drugim pilotom, a prema rečima nadležnog tužioca, malo je verovatno da će ga pronaći živog.