Krađa, kradja, novčanik, džeparoš
Foto: Shutterstock

Bizaran pokušaj krađe kada je pijani muškarac sa pištoljem u ruci ušao u pekaru predstavljajući se kao radnik službe Državne bezbednosti i zatražio dva bureka, nije jedini nesvakidašnji slučaj koji je obeležio proteklu godinu. Osim iznenađujućih, tmurnih i teških odluka i preokreta kojima smo svedočili, bilo je i onih koji su nas terali da se smejemo do suza.

„Daj mi dva bureka, ja sam pripadnik DB“

Naime, vlasnik jedne pekare u centru Vranja prijavio je policiji bizaran pokušaj razbojništva žaleći se da mu je u pekaru došao nepoznati muškarac sa pištoljem u ruci. Prišao je vlasniku i rekao: „Daj mi dva bureka ja sam pripadnik Državne bezbednosti, a pare ću sutra da ti dam“.

Vlasnik je kasnije ispričao za beogradske medije da je osumnjičeni, koji je ubrzo identifikovan, ostavio na pult 100 dinara i rekao da će još 140 doneti sutra.

Vracar prinudno iseljenje porodice Kocic
Ilustracija Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

Negde oko 4.00 sata iste noći saobraćajna policija je testirala istog čoveka na alkohol i ustanovljeno je da ima 1,92 promila alkohola u krvi, kao i da je kod sebe imao plastični pištolj.

Opljačkali mladence dok je svadba još trajala

Nesvakidašnji slučaj krađe dogodio se u junu ove godine, u selu kod Knića, kada je, dok je veselje još trajalo, iz kuće mladenaca nestalo 23.000 evra. Pljačka se dogodila u kući D. M, dok se na drugoj kraju sela uveliko slavilo. Krađa je otkrivena kada je domaćin trebalo da plati troškove veselja. Obaveštena je policija i obavljen je uviđaj.

Međutim, odmah je bilo jasno da je ovakav plan mogao da osmisli samo neko ko je tog dana bio na svadbi, budući da su nestale i koverte sa novcem koji su zvanice darovale, ali i pare kojim je trebalo platiti troškove.

Desetak dana kasnije, lokalni mediji su izvestili da je pljačka rasvetljena, a da je lukavi lopov bila mladina drugarica.

„Drugarica mlade je ušla u sobu da se presvuče i primetila gde se ostavljaju koverte sa novcem. Odmah je skovala plan. Ostavila je otvoren prozor i poslala poruku nekom njenom prijatelju. Dok je bila na venčanju on je ukrao pare. Ostali deo dana ona je provela na veselju“, kaže izvor portala „U centar“

Ovaj slučaj mnoge je podsetio na bizarnu krađu koja se dogodila samo godinu dana ranije u Čačku. Dok je trajala ceremonija venčanja jedan muškarac je prišao ikoni, prekrstio se, celivao ikonu i izašao napolje. Na prvi pogled je sve delovalo normalno, dok kuma nije shvatila da joj nema novčanika.

Policija je pregledala kamere i utvrdila da ju je pokrao pomenuti muškarac.

Pokušao da ukrade auto, ali mu se polomio ključ

Beogradska policija saopštila je 11. decembra da je prethodne noći zatekla tek punoletnog mladića kako pokušava da ukrade automobil na parkingu u Zemunu. On je, kako su naveli, obio vrata „opel korse“, pokušao da startuje vozilo i „tom prilikom je polomio ključ u kontakt bravi“.

„Protiv osumnjičenog će, zbog postojanja osnova sumnje da je učinio krivično delo neovlašćeno korišćenje tuđeg vozila, biti podneta krivična prijava Trećem osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu“, saopštio je tada MUP.

Ispao mu novčanik dok je bežao

Nišlija V. N. (36) uhapšen je zbog sumnje da je 30. jula ove godine, rano ujutru, provalio u porodičnu kuću u okolini Niša, uzeo novac, a potom odgurnuo vlasnika koji ga je zatekao unutra i pobegao kroz prozor.

Ilustracija Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Uhapšen je pošto je policija u dvorištu kuće pronašla novčanik sa delom ukradenog novca koji mu je ispao dok je bežao. Protiv njega je podneta krivična prijava.

Sapleo se bežeći sa plenom

Početkom oktobra u Subotici je došlo do pljačke jedne prodavnice u kasnim popodnevnim satima. Maskirani lopov je ušao u trgovinu u Ulici Edvarda Kardelja i, preteći pištoljem, zatražio je od radnika sav pazar.

Prestrašeni ljudi dali su mu novac, a on se, bežeći sa lica mesta, sapleo kod ulaznih vrata prodavnice, tako da mu je deo ukradenih para ispalo. Ipak, to ga nije pokolebalo i on je nastavio da beži.

„Prodavačica je izašla za njim, vikala, prepoznala marku automobila, ali na njemu nije bilo registarskih oznaka“, prepričali su očevici za beogradske medije.

Referent za bezbednost pokušao da opljačka bankomat u opštinskoj zgradi

Dve osobe su početkom oktobra pokušale da obiju bankomat Poštanske štedionice u sedištu zgrade opštine Medveđa. Ispostavilo se da je reč o dvojici muškaraca, jedan iz Medveđe, drugi iz Lebana, a lokalni portal Jugmedia objavio je da je reč o M. P. iz Medveđe koji je bio član Opštinskog veća 2015. godine, a da je trenutno referent za bezbednost.

Takođe je potvrđeno da je član Srpske napredne stranke i da u Opštinskom odboru obavlja „tehničke poslove“.

Pokušaj obijanja bankomata koji, kako su pojasnili, stoji pored portirnice u ulaznom holu, desio se tokom noći, a lopovi su ušli kroz otvoren prozor u ženskom toaletu. u prizemlju dvospratnice, koja je sedište lokalne samouprave.

Deda Mraz ostao bez odela

Jedna korisnice društvene mreže Fejsbuk objavila je prilično nesvakidašnju krađu, za koju i sama kaže – „da nije smešno, plakala bih od muke“.

„Mom dragom mužu sa štrika danas u popodnevnim satima je neko ukrao odelo Deda Mraza. Poslednjih nekoliko godina volontira i deli paketiće deci čiji roditelji nisu u mogućnosti da pruže slikanje i paketić. Sad imamo veliki problem i malo vremena, zato pišem ovde. Sutra imamo prvu akciju slikanja sa decom sa smetnjama u razvoju iz Hanine nade, obećali smo, a sad nemamo odelo, jer je neko odlučio da mu je lakše ukrasti neko kupiti“, navela je korisnica i zatražila savet od drugih članova grupe.

Ukrao praznu kasu

Muškarac (31) uhapšen je krajem oktobra u blizini pošte u Barajevu. On je istog dana uprao u prostorije JP „Pošte Srbije“ i ukrao kasu za koju se ispostavilo da je – prazna. Policija ga je brzo identifikovala.

BONUS VIDEO: Uhapšen mladić koji je izbo ženu u Melencima

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram