Foto:Shutterstock

Niška policija u saradnji sa Osnovnim javnim tužilaštvom iz ovog grada uhapsila je Subotičaninina D. F. (50) i državljanina Severne Makedonije D. K. (34), koji su prevarom, od majke svog cimera iz zatvora, inače suđenog silovatelja, ukrali 10.000evra.

Oni se sumnjiče da su početkom oktobra ove godine došli kod sedamdesetosmogodišnje žene i rekli joj da su prijatelji njenog sina koji se nalazi u KPZ, te su joj zatražili novac kako bi mu pomogli da bude pušten na slobodu. Oštećena im je odmah dala deo dogovorene sume a nakon što su joj doneli rešenje o ukidanju pritvora i ostatak sume, saopštila je niška Policijska uprava.

Kako saznajemo Makedonac je izdržavao zatvorsku kaznu sa sinom oštećene, Sašom V. (49) iz Niške Banje koji je pravosnažno osuđen na pet godina zatvora zbog silovanja šezdesetpetogodišnje komšinice.

„D.K. je iskoristio poznanstvo sa Sašom da bi nakon izlaska iz zatvora sa svojim prijateljem D.F. pokušao da prevari njegovu majku. Otišli su na njenu adresu i zatražili najpre 6.000 evra da bi nakon nekoliko dana doneli falsifikovano rešenje o ukidanju zatvorske kazne i uzeli još 4.000 evra. Međutim, Nišlijka je ubrzo posumnjala da je prevarena i obojicu prijavila policiji“, navode naši sagovornici upoznati sa ovim slučajem.

Saša je osuđen na zatvorsku kaznu jer je 23. marta prošle godine, iako je imao zabranu prilaska, došao u kuću komšinice, zazvonio joj je na vrata, a kada je ona pokušala da ga spreči da uđe, odgurnuo je i upao u sobu. Ženu je oborio na pod i silovao je, ali je ona uspela da pošalje SMS prijateljici koja je alarmirala policiju. Patrola koja je bila u blizini zatekla je silovatelja na delu, koji se toliko prepao da se onesvestio. Ustanovljeno je da je imao temperaturu pa su i on i žrtva odvedeni na Infektivnu kliniku zbog sumnje da su zaraženi korona virusom.

Mada mu je pretila kazna zatvora od čak 12 godina, Saša je ipak dobio samo pet zbog ranije neosuđivanosti.