U veliki akciji policije u Beogradu, po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, rano jutros izvršeni su pertresi na više lokacija u Beogradu i uhapšeno je 14 osoba zbog više krivičnih dela, ali i sumnje da su prodavali drogu na splavovima „Port“ i „Fristajler“ kao i u klubu „Kasina“. Svi oni dovode se u vezu sa kriminalnom grupom Veljka Belivuka.

Naredba o sprovođenju istrage doneta je protiv: Lazara Marinkovića zvanog Lucifer, Marka Trajkovića, Veljka Ogurlića, Stefana Simića, Uroša Bulajića, Marka Prlje, Aleksandra Krstića, Luke Gemaljevića, Alekse Košutića, Borislava Marmuta, Predraga Vučkovića, Luke Ostojića, Luke Mumovića, Stefana Milanovića, Nikole Filipovića, Vasilija Nikolovskog i Alekse Vasića. Neki od njih već se nalaze u pritvoru.

Podsetimo, Nova.rs je ranije pisala o navijačima stacioniranim na Karaburmi, kao i da je vođa „Anti Roma“ koristio pseudonim Lucifer.

Pročitajte još:

Kako je ranije saopšteno, ova organizovana kriminalna grupa, odnosno organizator, pripadnici, više maloletnika i više NN lica delovala je u periodu od 17. maja 2021. do 29. marta 2022. godine na teritoriji Grada Beogada, u cilju vršenja krivičnog dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga na taj način što je neovlašćeno vršila kupovinu radi prodaje, prenošenje, držanje, posredovanje u prodaji, prodaju i na drugi način stavljanje u promet opojne droge kokain u količini od najmanje 590 grama kanabis tzv. marihuana u količini od najmanje 10. 950 grama i amfetamin tzv. spid u neutvrđenoj količini čijom su prodajom ostvarili zaradu od najmanje 7. 559.250,00.

Naime, pripadnici su drogu prodavali na splavovima „Port“ i „Fristajler“ kao i u klubu „Kasina“. Takođe, su opojnu drogu dostavljali na tražene adrese i prodavali je na beogradskim ulicama.

Prilikom pretresa pronađena je iznesna količina opojne droge i vatrenog oružja.

Svim licima lišenim slobode određeno je policijsko zadržavanje i ona će uz krivičnu prijavu biti sprovedena Tužilaštvu za organizovani kriminal.

BONUS VIDEO: Koga će sve iz državnog vrha Belivuk da povuče sa sobom

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare