Lešće: Mladić ranjen na grobu mafijaša ubijenog u sačekuši

Hronika 20. apr. 202115:20
Podeli:
Pucnjava na groblju Lešće
Pucnjava na groblju Lešće Foto: Privatna arhiva

Marko N. ranjen je danas na groblju Lešće, na pomenu Božidaru Nikoliću, koji je ubijen pre 10 godina ispred kafića "Sami" u Ulici slanački put u beogradskom naselju Višnjička banja.

Kako su beogradski mediji izveštavali te 2011. godine, Nikolić je upucan u klasičnoj sačekuši, a sumnjalo se da pucnjava predstavlja obračun lokalnih narko-obračuna. Glavna meta bio je ubijeni Nikolić, a sa njim je ranjen i Milan Stevanović.

Nikolić je u Višnjici poznat kao žestoki momak i česti posetilac teretana i lokalnih kafića, pisao je tada „Blic“.

Sačekuša za Nikolića i Stevanovića je bila ranije isplanirana. Navodno, u polumraku, u neposrednoj blizini izlaza iz kafića „Sami“, sačekala su ih dvojica napadača, obučena u crne jakne, s kacigama na glavama, na kros motoru. Kad su ih ugledali, ubice su upalile motor i dale pun gas. U prolazu su bukvalno izrešetale Nikolića, Stevanovića i njihov automobil, o čemu su svedočile brojne čaure, polupano staklo na vozilu i mnogo krvi…

Pucnjava na groblju Lešće
Pucnjava na groblju Lešće Foto: Privatna arhiva

Danas, 11 godina kasnije, na pomenu na njegovom grobu upucan je Marko N., njegov rođak. Kako saznajemo, njega je maskirani napadač hicem pogodio u nogu, a zatim je pobegao sa lica mesta.

Policija intenzivno radi na rasvetljavanju ovog događaja, premda, kako saznajemo, kamere na groblju u tom trenutku nisu radile.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar