Foto: Nenad Mihajlović/Nova.rs

Suđenje Ðorđu M. (28) iz Zemuna prekinuto je u sredu u Višem sudu u Novom Sadu zbog dojave o bombi, baš kada je on priznao krivično delo, pišu lokalni mediji.

Dojava o bombi, kako je Tanjug juče javio, stigla je u sud u 12.20 sati, nakon čega su sva suđenja prekinuta, pa je zgrada evakuisana radi provere informacije koja se ispostavila kao lažna.

Ðorđe M. je optužen jer je 5. aprila u novosadskom naselju Detelinara nosio minsko-eksplozivnu napravu velike razorne moći sa daljinskim aktiviranjem, a otkriven je i uhapšen kada je pokušao da ranac sa eksplozivnom napravom ostavi u zgradi u kojoj živi bivši policajac Dalibor Bogdanović Boća, koji je bio i ranije meta napada.

Pročitajte još:

Novosadski Dnevnik piše da je pre oglašavanja alarma za uzbunu, osumnjičeni u sudu priznao krivično delo koje mu se stavlja na teret, ali je dodao da je to učinio pod pretnjom ozbiljnog kriminalca čije ime ne sme da otkrije.

Kako je naveo, u to vreme je radio kao dostavljač i pozajmio je 50.000 dinara od jednog poznanika iz kraja.

„Iako je rekao da ne moram da žurim sa vraćanjem duga, početkom aprila je tražio da mu hitno vratim pozajmicu, a pošto nisam bio u prilici da to učinim, predložio mi je da donesem jedan paket iz Novog Sada i da ne moram da vratim dug“, naveo je Markov i dodao da mu taj poznanik nije rekao šta je u paketu.

U Novi Sad je, naveo je, došao sa tim poznanikom koji ga je čekao u kolima, prenosi Dnevnik.

Prema rečima njegovog branioca, podnet je predlog za sklapanje sporazuma o priznanju krivice, u kojem je predložena kazna od dve godine zatvora ili veća, što će se još razmatrati.

Ðorđe M. je optužen zbog sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, za koje je zaprećena kazna zatvora od dve do 12 godina.

Nastavak suđenja zakazan je za 17. decembar.

Tužilaštvo ga tereti “jer je u Novom Sadu, u Ulici Ilija Birčanina kod kućnog broja 9, okrivljeni neovlašćeno nosio minsko-eksplozivna sredstva, i to minsko eksplozivnu napravu velike razorne moći sa daljinskim aktiviranjem”.

Prilikom hapšenja osumnjičenog, policija je eksploziv pronašla u rancu koji je nosio.

Na internetu se takođe, navodno pojavio snimak nadzorne kamere na kojem se vidi kako unosi ranac sa eksplozivom u ulaz koji je otključan.

Pomenuti policajac je više puta bio meta napada, preneli su lokalni mediji.

BONUS VIDEO: Hapšenje dilera u Subotici

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar