Kuvar ubica iz „Zabele“ preminuo od infarkta

Hronika 30. jul. 202110:30 > 11:06
Podeli:
Foto: Društvene mreže

Slaviša Karabašević (51) iz Požarevca, koji je bio osuđen na osam godina zatvora zbog ubistva Elvisa Žeželja, preminuo je u Gradskoj bolnici od poslednica infarkta.

„Požalio se na bolove dok je bio u ćeliji u KTZ „Zabela“ i odmah je sproveden u ambulantu, potom je hitno hospitalizovan u Gradsku bolnicu u kojoj je i preminuo“, navodi naš sagovornik.

Zavod je u skladu sa zakonom obavestio sud, policiju, tužilaštvo i porodicu i naložena je obdukcija, što je uobičajena procedura.

Podsetimo, Slaviša Karabašević (50), je uhapšen u Sevastopolju na Krimu i izručen je Srbiji. Osuđen je na devet godina zatvora zbog ubistva Elvisa Žeželja (30) u okolini Požarevca, inače državljanina Nemačke. Ubistvo je počinjeno u julu 2002. godine, a kuvar – ubica se uspešno krio sve do kraja prošle godine.

Karabašević je pobegao iz Srbije 2005. godine, tačnije, čim je pušten iz pritvora. U bekstvu je, dakle, proveo 14 godina. Za to vreme postao je slavni kuvar na Krimu, javna ličnost sa kojom su se družile i osobe iz političkog života.

Na Krimu se proslavio kao vlasnik popularnog restorana u centru Sevastopolja, „De Slaviš“. Svi mediji su pisali o njemu kao o jednom od najboljih kuvara koji su postojali na Krimu.

Redovno se pojavljivao na televiziji, davao je intervjue, fotografisao se za lokalne novine.

„Kuvarsku karijeru počeo sam sa 17 godina u Nemačkoj. Tada sam prao suđe i pomalo kuvao u jednom restoranu. Tada me je primetio slavni kuvar Viticigman. Bio je oduševljen mojim kačamakom sa čvarcima, parmezanom i masilonovim uljem“, izjavio je on u jednom od intervjua.

U njegovom restoranu sedeo je i bivši guberanator Sevastopolja. Niko nije znao da je Karabašević osuđen za ubistvo i prevare u Srbiji. Nakon što je uhapšen, njegovi prijatelji sa Krima su pokušali da ga odbrane. Pričali su da je on progonjen u domovini, jer je bio u ratu.

Izrešetao Žeželja

Karabašević je ubio Žeželja ispalivši mu u glavu i telo pet hitaca iz pištolja „duga devetka“ u ataru sela Melnica. Zatim je, da sve bude još gore, pozvao Elevisovog prijatelja i rekao mu da je ovaj uhapšen i da mu treba 7.000 evra za njegovog advokata. Nakon što je dobio taj novac, potrošio ga je.

Osim ubistva, osuđen je i za prevaru.

Karabašević je 2003. bio oslobođen krivice, ali je Apelacioni sud naložio ponavljanje postupka. Pošto je oslobođen i drugi put, u junu 2005. je pušten iz pritvora i od tada je u bekstvu, pa je poslednje suđenje, posle kog je proglašen krivim, održano u njegovom odsustvu.

Zbog toga, posle izručenja Srbiji, imaće pravo da traži ponavljanje postupka.

BONUS VIDEO: Uhapšen Veljko Belivuk

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

 

Komentari

Vaš komentar