Foto: Printscreen minrzs.gov.rs

Predrag Koluvija, većinski vlasnik poljoprivrednog gazdinstva "Jovanjica", na kome je krajem prošle godine zaplenjeno oko četiri tone marihuane, iznosio je danas i juče svoju odbranu u Specijalnom sudu u Beogradu, rekavši da mu je ceo slučaj montiran. Ipak, neke njegove izjave posebno su odjeknule u javnosti, a najveće interesovanje, razumljivo, bilo je njegovo svedočenje o eventualnoj ulozi policije, tužilaštva, službi bezbednosti, Nebojše Stefanovića i Andreja Vučića u aferi. Evo nekoliko najzanimljivijih izjava koje je Koluvija dao sudijama.

„Pokazivali su mi u policiji sliku Zorana Babića i pitali da li ga znam. Posle su mi pokazivali sliku Aleksandra Vulina i pitali me šta petljam s njim, a činilo mi se kao da je inspektor dobijao instrukcije preko telefona šta da me pita ”.

„U stanicu je došao još jedan inspektor, koji je rekao da je njega lično zvao Nebojša Stefanović. Takođe, tokom jednog od razgovora između policajaca u stanici čuo sam da su rekli i da će neko morati da odgovora za ovu glupost, ali ne znam na šta su mislili”.

“Pitali su me i šta ja petljam s BIA. Pominjali su direktora BIA i pitali da li ja njemu nosim pare. Potom je u prostoriju ušao i inspektor Slobodan Milenković, a, između ostalog, pitali su me i kako je načelnik beogradskog centra za bezbednost znao za mene i tražio da sa mnom tada razgovara.”

 

Pročitajte još:

„Inspektor Mitić mi je nudio da sarađujem sa policijom i da priznam da sam radio sa Andrejom Vučićem i Zvonkom Veselinovićem. Nisam hteo da pristanem da lažno svedočim protiv Andreja Vučića.“

„Niko me iz policije nije prisiljavao da optužim lažno Andreja Vučića, već su mi to nudili. Tužilac Saša Drecun je čekao ispred kancelarije da ja to prihvatim i potpišem“, rekao je Koluvija.

„Zanimljivo je da je broj policijske značke koju su mi podvalili u vlasništvu komšije i školskog druga Miroslava Aleksića. To je jako interesantno. Da sam prihvatio da lažno svedočim protiv Andreja, rekli bi da mi je on dao značku, jer radi u kovnici novca“,

„Znam da je neko dirao moje telefone jer sam u telefonu imao dva mejla. U mejlu su poruke od 6.11.2019. do 14.11. 2019. bile obrisane, a tih dana sam razmenjivao poruke sa klijentima. Tražio sam i da se utvrdi ko je čačkao telefone. Tužilac Drecun je to odbio. Ovde se sve radi da se istina ne otkrije“, rekao je on.

Sem Dušana Mitića, načelnika operative u MUP koji mi je nudio da lažno svedočim, bili su prisutni i inspektor Dušan Milenković i tužilac Saša Drecun.

Sudeći po fotografijama biljke na „Jovanjici“ su bile održavane dok sam bio u pritvoru. Sa slika sa pretresa od 19. 11. jasno je da su biljke bile održavane i negovane, jer se na fotografijama vide kapljice. Između ostalog, to pokazuju i računi za struju.“

„Prvo sam mislio da je sve politička afera, ali onda sam shvatio da je sve industrijska špijunaža“.

„Da nisam uhapšen razvio bih svoj biznis do te mere da bi u BDP Srbije učestvovao sa više od 1 odsto i na taj način bi pomogao celu srpsku ekonomiju, odnosno, ljudi bi se vratili na selo”.

„Konkurenti povezani sa Amerikancima nadgledali su imanje dronovima a uoči hapšenja vršen pritisak da prodam “Jovanjicu”.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare