Predrag Koluvija Foto Printscreen Radio televizija Vojvodine

U nastavku suđenja Predragu Koluviji, većinskom vlasnika "Jovanjice", danas je krenulo ispitivanje prvooptuženog, a on je, između ostalog, istakao da je u trenutku hapšenja kod sebe imao značku Internacionalne policijske asocijacije (IPA). Nakon što je njegovo ispitivanje završeno, tužilac Saša Drecun zatražio je od suda da pribavi dokumentaciju o događaju iz 2011. godine kada je drugooptuženi u postupku, Sergej Mrđa, priveden zbog šverca skanka ka Mađarskoj.

Najpre je prvooptuženi Predrag Koluvija, odgovarajući na pitanja sudije, rekao da on nije imao u trenutku hapšenja policijsku značku, već značku Internacionalne policijske asocijacije (IPA). Kako je istakao, značku je dobio od predsednika te asocijacije, jer je njihov počasni član, dodavši i da poseduje značku policijskog sindikata.

„Značku IPA su mi pronašli u trenutku hapšenja na auto-putu“, rekao je Koluvija.

Pročitajte još

Potom je tužilac Saša Drecun zatražio od suda da pribavi prvostepenu presudu suda u Segedinu o događaju iz 2011. godine kada su Sergej Mrđa, drugookrivljeni u postupku i Marko Bukvić lišeni slobode na graničnom prelazu Roske zbog transporta skanka ka Mađarskoj.

Podsetimo, Mrđi se u ovom postupku sudi u odsustvu, jer se nalazi u bekstvu.

Nakon toga odbranu je izneo i Vladan Živojinović, rukovodilac proizvodnje u „Jovanjici“, koji je negirao krivicu.

„Nisam član nikakve organizovane kriminalne grupe koja je proizvodila opojnu drogu“, rekao je Živojinović.

Podsetimo, većinski vlasnik firme “Jovanjica” Predrag Koluvija uhapšen je novembra prošle godine sa falsifikovanom službenom policijskom ispravom kod sebe. Tada je otkriveno da se u plastenicima na imanju čiji je vlasnik nalazi oko 649,4 kilograma osušene marihuane, ali i plantaža od 65.581 stabljika kanabisa.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare